Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2025
weather-icon 21o
Πυρκαγιές στο Λος Άντζελες: Πληθαίνουν οι δωρεές των διάσημων – Ποιοι προστέθηκαν στη λίστα

Πυρκαγιές στο Λος Άντζελες: Πληθαίνουν οι δωρεές των διάσημων – Ποιοι προστέθηκαν στη λίστα

Από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ στην Πάρις Χίλτον και από την Σάρον Στόουν στον Τζάρεντ Άιζακμαν. Ο αριθμός των διάσημων που προσφέρουν βοήθεια στους πυρόπληκτους του Λος Άντζελες όλο και μεγαλώνει.

Ο αριθμός των διάσημων που προβαίνουν σε δωρεές για την προσπάθεια ανοικοδόμησης της Νότιας Καλιφόρνια όλο και αυξάνεται. Η δίνη της φωτιάς στο Λος Άντζελες ανάγκασε 200.000 ανθρώπους να εκκενώσουν τις οικείες τους. Κάποιοι μεταξύ αυτών ήταν και άνθρωποι του θεάματος ή celebrities με την ευρεία έννοια.

Κάποιοι το σύνολο τον διάσημων, μάλιστα, έχασαν τα σπίτια τους στις δίχως έλεος πυρκαγιές. Μερικοί από αυτούς όμως δεν δίστασαν να βοηθήσουν, παρά τις προσωπικές τους απώλειές, με όποιον τρόπο μπορούν.

Οι δωρεές στους πυρόπληκτους του Λος Άντζελες

Η Εύα Λονγκόρια σε μία κίνηση αλληλεγγύης προσφέρει 50.000 δολάρια στην οργάνωση «This Is About Humanity» για την υποστήριξη των εργαζομένων πρώτης γραμμής και των οικογενειών που έχουν πληγεί από τις φονικές πυρκαγιές στο Λος Άντζελες.

Η Αντζελίνα Τζολί έχει αναλάβει να φροντίσει όσους περισσότερους μπορεί όσο οι φωτιές στο Λος Άντζελες καταστρέφουν ζωές και περιουσίες, καθώς μαζεύει τρόφιμα και ανοίγει το σπίτι της για πυρόπληκτους φίλους της. Συγκεκριμένα, σε video στο TikTok η Αντζελίνα Τζολί και ο γιος της Νοξ φορτώνουν το αμάξι με προμήθειες για τους φιλοξενούμενους της.

H Κιμ Καρντάσιαν ανακοίνωσε πως αυτή και η εταιρία της Skims έκαναν «δωρεά στο Ίδρυμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λος Άντζελες παρέχοντας κρίσιμους πόρους στους ηρωικούς πρώτους ανταποκριτές που προστατεύουν την πόλη».

Ενώ, παράλληλα, από την ίδια εταιρία δωρίζουν και εσωρούχων, ρούχων και κάλτσες στο Baby2Baby για να βοηθήσουν όσους εκτοπίστηκαν από τις πυρκαγιές». Το Baby2Baby είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παρέχει σε παιδιά που έχουν ανάγκη πάνες, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Η Κλόε Καρντάσιαν, η αδερφή της Κιμ, αποκάλυψε την Πέμπτη ότι η οικογένειά της δώρισε «εκατοντάδες» γεύματα από το διάσημο εστιατόριο Carousel σε πυροσβέστες σε όλο το Λος Άντζελες.

Η Πάρις Χίλτον μετά από μια άκρως συγκινητική ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram στην οποία αναπολεί όλες τις όμορφες στιγμές που πήρε μαζί της η φωτιά. Ενώ και το δικό της σπίτι στο Μαλιμπού κάηκε, προέβη στην δωρεά των 100.000 δολαρίων, καθώς, όπως έγραψε η ίδια, «υπάρχουν άνθρωποι που έχασαν πολλά περισσότερα».

Ο Τζάρεντ Άιζακμαν, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που επιλέχθηκε από τον εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να αναλάβει την επόμενη θέση του διοικητή της NASA, δήλωσε ότι θα είναι ο πρώτος που θα δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια στην εκστρατεία υποστήριξης των πυρόπληκτων που ξεκίνησε η εταιρεία του.

Ο ιδρυτής της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, δήλωσε ότι αυτός και η σύζυγός του Πρισίλα κάνουν προσωπική δωρεά για τις προσπάθειες αρωγής και ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της KIND Snacks, Ντάνιελ Λουμπέτσκι, δήλωσε ότι η φιλανθρωπική του οργάνωση, Frontline Impact Project, «εργάζεται για να φέρει όχι μόνο προμήθειες, αλλά μια αίσθηση ελπίδας και φροντίδας στους πληγέντες».

Η Τζέιμι Λι Κέρτις, η οποία φοβήθηκε ότι θα έχανε το δικό της σπίτι στη Σάντα Μόνικα πριν επιβεβαιώσει ότι η κατασκευή ήταν ασφαλής, δεσμεύτηκε να δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια για την υποστήριξη των πληγέντων από την πυρκαγιά μαζί με τον σύζυγό της, τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κρίστοφερ Γκεστ.

Η Κέρτις, πρέσβειρα του Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, εμφανίστηκε επίσης στην εκπομπή «The Tonight Show Starring Jimmy Fallon» το βράδυ της Τετάρτης, όπου ενθάρρυνε τους τηλεθεατές να «κάνουν ό,τι μπορούν» για να βοηθήσουν τους ανθρώπους: «Δώστε αίμα, δωρίστε αίμα, κάντε ό,τι μπορείτε να κάνετε, στα καταφύγια ζώων», είπε.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ φέρονται να έχουν κάνει χρηματικές δωρεές για τις προσπάθειες αρωγής– έχουν δωρίσει ρούχα, παιδικά είδη και άλλες προμήθειες και έχουν κατευθύνει τον κόσμο να υποστηρίξει οργανώσεις όπως η World Central Kitchen, η CAL FIRE, το Ίδρυμα της Πυροσβεστικής του Λος Άντζελες, το Animal Wellness Foundation, οι Compton Cowboys και το Baby2baby.

Η Κάιλι Τζένερ, το νεότερο μέλος της οικογένειας Καρντάσιαν-Τζένερ, δημοσίευσε ότι θα κάνει μια απροσδιόριστη δωρεά στο California Fire Foundation Wildfire & Disaster Relief Fund, μια επέκταση του California Fire Foundation.

Το NFL θα πουλάει καπέλα και μπλουζάκια των Rams και των Chargers που προορίζονται για τις ομάδες τους για το Ίδρυμα LAFD, το 50% της κλήρωσης 50/50 των Rams από τον αγώνα της Δευτέρας θα διατεθεί στο Ίδρυμα LAFD και τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό, ενώ το πρωτάθλημα δωρίζει 5 εκατομμύρια δολάρια για τις προσπάθειες ανακούφισης από τις πυρκαγιές, με επικεφαλής μεμονωμένες συνεισφορές των συλλόγων και των ιδιοκτησιακών ομάδων των Los Angeles Chargers, Los Angeles Rams, Minnesota Vikings, Houston Texans και του Ιδρύματος NFL.

Οι ηθοποιοί Χάλι Μπέρι και Σάρον Στόουν εξέφρασαν την υποστήριξή τους σε ένα τοπικό κατάστημα μπουτίκ και ειδών σπιτιού, με την ονομασία +COOP, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα pop-up κατάστημα για όσους έχουν ανάγκη από ρούχα αφού έχασαν τα σπίτια τους στην πυρκαγιά (η Berry δημοσίευσε ότι «μαζεύει ολόκληρη τη ντουλάπα» της για να βοηθήσει τις οικογένειες που τράπηκαν σε φυγή).

Η πρώην πρωταγωνίστρια της σειράς «Real Housewives of New York City», Μπέθενι Φράνκελ, δήλωσε ότι η φιλανθρωπική της οργάνωση, BStrong, συνεργάστηκε με την Global Empowerment Mission για να στείλει βοήθεια στους πληγέντες.

Η FanDuel και η μητρική της εταιρεία Flutter Entertainment δήλωσαν θα δωρίσουν συνολικά 250.000 δολάρια για τις προσπάθειες ανακούφισης, συμπεριλαμβανομένων δωρεών στην Americares και στο Ίδρυμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λος Άντζελες.

Η Fox Corp. έχει δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια στο ταμείο αρωγής του Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού και ενθάρρυνε τους τηλεθεατές του δικτύου να στηρίξουν τις προσπάθειες της οργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2025
Απόρρητο