Διεθνής ημέρα Ιταλικής Κουζίνας: Μαθαίνουμε τα μυστικά της cucina italiana
Και μαγειρεύουμε σαν Ιταλιάνοι...
- Starbucks: Μισθό από… χρυσάφι έλαβε ο CEO για τέσσερις μήνες
- Η Χαμάς δημοσίευσε βίντεο που δείχνει τις τέσσερις Ισραηλινές ομήρους να χαμογελούν
- Άκαρπες οι έρευνες για τον Βασίλη - «Υπάρχουν πληροφορίες που δεν μπορούμε να πούμε» λέει ο Γιώργος Τσούκαλης
- Η απαγόρευση του TikTok δημιουργεί μια νέα οικονομία – Τι ψάχνουν οι χρήστες
Μια από τις πιο διάσημες παραδοσιακές κουζίνες στον κόσμο, η ιταλική έχει μια μακρά σύνθετη ιστορία επηρεασμένη από πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς. Οι ρίζες της ιταλικής κουζίνας βρίσκονται στην Αρχαία Ρώμη, μετά όμως την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας κάθε περιοχή δημιούργησε τη δική της γαστρονομική ταυτότητα.
Μάλιστα η 17η Ιανουαρίου έχει επιλεχθεί ως η Διεθνής ημέρα Ιταλικής Κουζίνας, με πρωτοβουλία Ιταλών σεφ και άλλων επαγγελματιών της κουζίνας. Η 17η Ιανουαρίου είναι επίσης η ημέρα εορτής του Αγίου Αντωνίου, ενός από τους πιο δημοφιλείς αγίους της Ιταλίας, προστάτη των κρεοπωλών και των αλλαντικών, μεταξύ άλλων.
Αν δεν θέλετε να επισκεφθείτε τη Νάπολη για την φημισμένη της πίτσα, ή να ταξιδέψτε στη Σαρδηνία για τα υπέροχα θαλασσινά της πιάτα ή ακόμα δεν προλαβαίνετε να εξερευνήστε τα εστιατόρια του Μιλάνου για το καλύτερο ριζότο, μπορείτε απλά να μεταφέρετε την Ιταλία στο πιάτο σας!
Η εκμάθηση μιας νέας κουζίνας μοιάζει πολύ με την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας. Με μια γλώσσα, υπάρχει μια γραμματική και ένα λεξιλόγιο που μαζί σας επιτρέπουν να σχηματίζετε προτάσεις και να εκφράζεστε. Με μια κουζίνα, υπάρχει ένα σύνολο τεχνικών που λειτουργούν σαν γραμματική. Όταν συνδυάζονται με το «λεξιλόγιο» των συστατικών της κουζίνας, μπορούν να δημιουργηθούν πιάτα και γεύματα.
Η πρόκληση για όσους προσπαθούν να κατανοήσουν τη «γλώσσα» μιας κουζίνας είναι να καταλάβουν από πού να ξεκινήσουν.
Και στο SHOPFLIX.GR θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε από κατσαρόλες μέχρι μηχανές φύλλου ζυμαρικών για να φτιάξετε τις τέλειες ιταλικές συνταγές. Ό,τι και να ψάχνετε θα το βρείτε σε απεριόριστη ποικιλία και εξαιρετικές τιμές ενώ θα φτάσει γρήγορα και άμεσα στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.
Φτιάξτε παραδοσιακά ζυμαρικά
Δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο και εκλεκτό από παραδοσιακά, αυθεντικά ιταλικά ζυμαρικά φτιαγμένα με μεράκι μέσα στο ίδιο σας το σπίτι.
Με έναν παρασκευαστή ζυμαρικών δε θα χρειαστεί να αγοράσετε ξανά ζυμαρικά, γιατί πολύ απλά θα τα παρασκευάζετε μόνοι σας.
Οι μηχανές φύλλου ζυμαρικών είναι πολύ εύκολοι για καθημερινή χρήση.
Στην ουσία πρόκειται για έναν κύλινδρο που μπορεί εύκολα να ρυθμίσει το πάχος και τη διάμετρο για κάθε ποικιλία ζυμαρικών που θα επιλέξετε. Προετοιμάστε, εκτός από τα παραδοσιακά σπαγγέτι, χυλοπίτες-φετουτσίνι και ταλιατέλες.
Είναι σίγουρο ότι θα γίνει αχώριστο εργαλείο για τους λάτρεις της μακαρονάδας και όχι μόνο!
Το μυστικό για «al dente» ζυμαρικά
Για να έχετε την τέλεια μακαρανόδα θα πρέπει πρώτα να πετύχετε τον σωστό χρόνο βρασμού. Στην πραγματικότητα, οι Ιταλοί λέγοντας «al dente» κρίνουν την τραγανότητα των βρασμένων ζυμαρικών τους από το δάγκωμα.
Ποιο είναι όμως το μυστικό για να κάνεις τα μακαρόνια σου al dente;
Οι ειδικοί λένε ότι θα πρέπει να τα βράσετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Ο χρόνος βρασμού θα πρέπει να είναι 1 με 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Επιστρέφετε πάντα τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, για να παραμείνουν ζεστά, με λίγο από το νερό τους, για να μην κολλήσουν. Μην ξεπλένετε τα μακαρόνια αφού τα στραγγίξετε.
Αυτό θα αφαιρέσει το άμυλο που τα βοηθά να κρατήσουν τη σάλτσα. Ρίξτε τα μακαρόνια κατευθείαν στην κατσαρόλα με την αγαπημένη σας σάλτσα. Έτσι θα απορροφήσουν τη γεύση και τα αρώματα.
Σερβίρετε τα ζυμαρικά σας με τις κατάλληλες κουτάλες.
Η πλαστική ή μεταλλική κουτάλα ζυμαρικών χρησιμεύει σε πολλά πράγματα: Στο ανακάτεμα αλλά και στο σερβίρισμα.
Όσον αφορά στην τρύπα που δεσπόζει στη μέση, είναι για να μετράμε τις… μερίδες. Χωράει τόσα μακαρόνια όσα αρκούν για μια μερίδα φαγητού.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις