ΗΣΑΠ: Άνοιξαν εν κινήσει όλες οι πόρτες του συρμού και άλλο τρένο έβγαζε καπνούς – Τι καταγγέλλει το σωματείο
Δύο περιστατικά σε διάστημα δύο ημερών στον ΗΣΑΠ προκαλούν ανησυχία για τις συνθήκες ασφαλείας
«Η Διοίκηση της εταιρίας και η πολιτική ηγεσία οφείλουν άμεσα να βρουν λύση στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με το απαρχαιωμένο τροχαίο υλικό, την έλλειψη προσωπικού και ανταλλακτικών γιατί προηγείται η ασφάλεια» δηλώνει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, με αφορμή περιστατικό δυσλειτουργίας που καταγράφηκε στον ΗΣΑΠ ανήμερα την Πρωτοχρονιάς «όταν πόρτες συρμού άνοιξαν εν κινήσει».
Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό ενήργησε άμεσα όταν αντιλήφθηκε το πρόβλημα προλαβαίνοντας τα χειρότερα και στα δύο συμβάντα
Ειδικότερα, όπως δηλώνουν οι εργαζόμενοι, τα σοβαρά περιστατικά δυσλειτουργίας στον ΗΣΑΠ διαδέχονται το ένα το άλλο. «Στις 30/12 συρμός έβγαζε καπνούς στο σταθμό του Μοσχάτου και χθες 01/01 κατά τις πρώτες πρωινές ώρες άλλος συρμός άνοιξε εν κινήσει δίχως χειρισμό όλες τις πόρτες στη μια πλευρά μεταξύ των σταθμών ‘Ανω Πατησίων και Περισσού» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Να βρεθούν λύσεις για την ασφαλή λειτουργία του ΗΣΑΠ
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό ενήργησε άμεσα όταν αντιλήφθηκε το πρόβλημα προλαβαίνοντας τα χειρότερα και στα δύο συμβάντα. «Οι συρμοί αποσύρονται άμεσα, ελέγχονται και γνωρίζουμε όλοι ότι λόγω παλαιότητας πιθανότατα θα παρουσιάσουν εκ νέου κάποιο πρόβλημα.
Οι εργαζόμενοι με αυτοθυσία προσπαθούν καθημερινά να παρέχουν ασφαλή συγκοινωνία παρά τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης σε όλες τις ειδικότητες λειτουργίας και συντήρησης, τη λειψή διαθεσιμότητα συρμών και τις εγκαταστάσεις που χρήζουν άμεσης ανακαίνισης» επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.
Τέλος καλούν τη Διοίκηση της εταιρίας και την πολιτική ηγεσία να βρουν λύση στα καθημερινά προβλήματα «που αντιμετωπίζουν με το απαρχαιωμένο τροχαίο υλικό, την έλλειψη προσωπικού και ανταλλακτικών γιατί προηγείται η ασφάλεια.
Πηγή: ΑΠΕ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/7): «Δράση» με Άγιαξ – Ολυμπιακός και Γαλλία – Αγγλία
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 23χρονος μοτοσικλετιστής έπειτα από σφοδρή σύγκρουση με αυτοκίνητο
- Νέα εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Πουλακίδας (vid)
- Καισαρική: Το 67% των παιδιών στην Ελλάδα γεννιούνται με την συγκεκριμένη μέθοδο
- Επτά νεκροί και 24 τραυματίες στη Ρωσία μετά από επίθεση ουκρανικών drones
- Ρέκβιεμ για ένα κόμμα που έχει κλείσει τον κύκλο του – αυγή για μια νέα ελπίδα για την κοινωνία
- Ρόδρι: «Ο Μέσι είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών»
- Αρκάς: Σε καλοκαιρινή διάθεση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442