Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2025
weather-icon 21o
Το Ισραήλ απειλεί με περισσότερους βομβαρδισμούς στη Γάζα, αν η Χαμάς συνεχίσει τις εκτοξεύσεις ρουκετών

Το Ισραήλ απειλεί με περισσότερους βομβαρδισμούς στη Γάζα, αν η Χαμάς συνεχίσει τις εκτοξεύσεις ρουκετών

Τις τελευταίες ημέρες, το Ισραήλ ανέφερε σειρά επιθέσεων με εκτοξεύσεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα, διαβεβαιώνοντας πως όλες αναχαιτίστηκαν ή κατέπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές

Το Ισραήλ απείλησε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς με αύξηση της έντασης των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας, όπου τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιδρομές από τα ξημερώματα, σύμφωνα με εργαζόμενους στον τομέα ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα, που βιώνει ήδη μια κρίσιμη ανθρωπιστική κατάσταση μετά από περισσότερο από ένα χρόνο πολέμου.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς, στο περιθώριο μιας επίσκεψης στο Νετιβότ, μια ισραηλινή πόλη που έγινε πρόσφατα στόχος επίθεσης με ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας, θέλησε να «στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα» στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

«Αν η Χαμάς δεν επιτρέψει σύντομα την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα (…) και συνεχίσει να εκτοξεύει βλήματα προς ισραηλινό πληθυσμό, η Χαμάς εκθέτει τον εαυτό της σε έντονα πλήγματα που η Γάζα έχει να δει εδώ και πολύ καιρό», απείλησε.

Τις τελευταίες ημέρες, οι ισραηλινές αρχές έχουν αναφέρει σειρά επιθέσεων με εκτοξεύσεις ρουκετών από την Λωρίδα της Γάζας, διαβεβαιώνοντας πως όλες είτε αναχαιτίστηκαν, είτε κατέπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί.

Με 17 νεκρούς από ισραηλινά πλήγματα ξεκίνησε το 2025 στη Γάζα

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Λωρίδα της Γάζας, τρεις ξεχωριστές ισραηλινές επιδρομές από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς προκάλεσαν τουλάχιστον 25 θύματα.

«Καθώς ο κόσμος γιορτάζει το νέο έτος, εμείς υποδεχόμαστε το 2025 με την πρώτη ισραηλινή σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας», κατήγγειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας, Μαχμούντ Μπασάλ.

Το ρολόι έδειχνε κοντά στα μεσάνυχτα όταν ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Μπουρέιτζ και στην πόλη της Τζαμπάλια σκότωναν τουλάχιστον 17 Παλαιστινίους, σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής, ωστόσο, με ανάρτηση στο X ο αραβόφωνος εκπρόσωπός τους προειδοποιούσε νωρίτερα τους κατοίκους του αλ-Μπουρέιτζ να εκκενώσουν την περιοχή, καθώς επίκειτο πλήγμα εναντίον μαχητών που εκτόξευαν από εκεί ρουκέτες.

Ο ισραηλινός στρατός εντατικοποίησε τη χερσαία και αεροπορική επίθεσή του στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας από τις 6 Οκτωβρίου 2024, για να αποτραπεί, κατά το Ισραήλ, η ανασύνταξη μονάδων του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς.

Πάνω από 45.553 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους στις ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων στη Λωρίδα της Γάζας που ακολούθησαν την φονική επίθεση της Χαμάς τον Οκτώβριο 2023, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς – στοιχεία που χαρακτηρίζονται αξιόπιστα από τον ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Must in

Ο Νεϊμάρ θέλει να επιστρέψει στη Σάντος σαν παίκτης και ιδιοκτήτης!

Ο Νεϊμάρ επιθυμεί την λύση του συμβολαίου του με την Αλ Χιλάλ ώστε να επιστρέψει στην αγαπημένη του Σάντος όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής αλλά και ως ιδιοκτήτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2025
Απόρρητο