Έρευνες για κύκλωμα σωματεμπορίας στο Κοινοβούλιο του Περού – Τι είπε ο βασικός ύποπτος
Η έρευνα του κοινοβουλίου του Περού προστίθεται σε προκαταρκτική έρευνα της εισαγγελίας, για το «φερόμενο έγκλημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί».
«Το απορρίπτω εντελώς»: νομικός, πρώην κορυφαίο στέλεχος του προσωπικού του κοινοβουλίου του Περού (εικόνα πάνω από Reuters), υπερασπίστηκε τον εαυτό του χθες Πέμπτη ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου που ερευνά ένα νέο σκάνδαλο: τη φερόμενη δημιουργία κυκλώματος σωματεμπορίας στον θεσμό.
Βασικός ύποπτος, ο πρώην επικεφαλής της νομικής και συνταγματικής υπηρεσίας του κοινοβουλίου, ο νομικός Χόρχε Τόρες, διαβεβαίωσε πως ουδέποτε στρατολόγησε γυναίκες για να προσφέρουν σεξουαλικές υπηρεσίες σε αιρετούς με αντάλλαγμα την ψήφο τους υπέρ νομοσχεδίων.
Περού: Έρευνα του κοινοβουλίου μετά τις αποκαλύψεις
Μετά τις αποκαλύψεις για την απίστευτη υπόθεση από περουβιανά μέσα ενημέρωσης, επιτροπή του Κογκρέσου άρχισε να εξετάζει το ζήτημα, όπως και η εισαγγελία, που ανακοίνωσε πως διενεργεί προκαταρκτική έρευνα για το «φερόμενο έγκλημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί».
Ο Τόρες κατηγορήθηκε πως προσέλαβε πληρωμένους δολοφόνους για να δολοφονήσουν την πρώην συνεργάτιδά του Αντρέα Βιδάλ, η οποία φέρεται να στρατολογούσε τις γυναίκες
«Δεν υπήρξε πρόσληψη εργαζομένων για να προσφέρουν (σεξουαλικές) υπηρεσίες σε λειτουργούς ή σε μέλη του Κογκρέσου, ακόμη λιγότερο για να εξασφαλιστούν ψήφοι υπέρ οποιοδήποτε νομοσχεδίου. Το απορρίπτω και το αρνούμαι κατηγορηματικά», επέμεινε το ως πρότινος στέλεχος του κοινοβουλίου, που πρόσκειται στο κόμμα της δεξιάς Συμμαχία για την Πρόοδο (APP), κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής που αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά.
Ο κ. Τόρες είχε ήδη διαψεύδει τις κατηγορίες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε δηλώσεις του στον Τύπο, καλώντας την εισαγγελία και την επιτροπή ελέγχου του Κογκρέσου να διενεργήσουν έρευνες.
Πώς ξέσπασε το σκάνδαλο
Το σκάνδαλο ξέσπασε μετά τη δολοφονία με καταιγισμό πυρών πρώην συνεργάτιδάς του και δεξιού του χεριού ως την απόλυσή της τον Σεπτέμβριο, της δικηγόρου Αντρέα Βιδάλ, 28 ετών, η οποία φέρεται να στρατολογούσε τις γυναίκες που εκπορνεύονταν από το κύκλωμα. Η κυρία Βιδάλ υπέκυψε τη 17η Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο στη Λίμα αφού υπέστη πολλαπλά τραύματα από σφαίρες· ο οδηγός ταξί στο οποίο επέβαινε σκοτώθηκε ακαριαία.
Ο κ. Τόρες κατηγορήθηκε πως προσέλαβε πληρωμένους δολοφόνους για να δολοφονήσουν την Αντρέα Βιδάλ κατά την τηλεοπτική εκπομπή Beto a Saber. Κατά τις πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή, η δικηγόρος είχε κεντρικό ρόλο στη φερόμενη πρόσληψη των γυναικών, υποτιθέμενων βοηθών και γραμματέων, που εκπορνεύονταν.
Ο νομικός αρνήθηκε κι αυτή την κατηγορία, χαρακτηρίζοντας τη «παράλογη».
Αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το αξίωμά του στο Κογκρέσο τη 13η Δεκεμβρίου.
Πηγή: ΑΠΕ, AFP
- ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο – Όχι στην παραπέρα συγκάλυψη ευθυνών κυβέρνησης και Μητσοτάκη
- Επίσημο: Στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο ΛεΝτέι (pic)
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στα Βασιλικά – Κοντά σε σπίτια οι φλόγες, μήνυμα από το 112
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέα αίτηση ανάσυρσης της δικογραφίας κατέθεσε ο Κεσσές στον Άρειο Πάγο
- Ιράν: Νομοσχέδιο για την «ασφάλεια και την ανάπτυξη του Ορμούζ» κατατέθηκε στο κοινοβούλιο
- Markos by Night: Έρχεται το Σάββατο με την κωμωδία «10 Χρόνια Γάμου»
- ΣΥΡΙΖΑ για Ντίλιαν: Ένα ακόμα τεκμήριο ενοχής της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη στη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών
- Βουλή: Άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου- Σαλμά εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)










![ΗΠΑ: Πέταξε μολότοφ σε άνδρα με αναπηρικό αμαξίδιο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-214-315x220.jpg)

















![Το Ιράν απέτυχε στο Μνημόνιο Κατανόησης λέει ο Τραμπ – Θα τους χτυπήσουμε σκληρά σήμερα και αύριο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-09T052104Z_1675988392_RC2Z9MAZW6JT_RTRMADP_5_USA-TRUMP-1-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442