Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Περού: Kατέθεσε για το σκάνδαλο Rolex-gate η πρόεδρος Ντίνα Μπολουάρτε

Περού: Kατέθεσε για το σκάνδαλο Rolex-gate η πρόεδρος Ντίνα Μπολουάρτε

Η 61χρονη διαβεβαιώνει ότι έχει «καθαρά χέρια» και ότι διαθέτει μόνο ένα ρολόι, ένα παλαιό μοντέλο το οποίο αγόρασε με τις οικονομίες της

Ενώπιον της Δικαιοσύνης άρχισε να καταθέτει η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, στο πλαίσιο της έρευνας σε βάρος της για «παράνομο πλουτισμό», μια υπόθεση που σχετίζεται με τα πολυτελή ρολόγια και κοσμήματα που βρέθηκαν στην κατοχή της.

Η Μπολουάρτε έφτασε στην Κεντρική Εισαγγελία της Λίμας μαζί τον δικηγόρο της, με επίσημο αυτοκίνητο που συνοδευόταν από πέντε περιπολικά. Οι εισαγγελικές αρχές της είχαν ζητήσει να έχει μαζί της τα αντικείμενα αξίας τα οποία δεν είχε συμπεριλάβει στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της, τον Δεκέμβριο του 2022.

Το σκάνδαλο ξέσπασε  στα μέσα Μαρτίου

Το σκάνδαλο, που ο Τύπος στη χώρα αποκαλεί «Rolex-gate», ξέσπασε στα μέσα Μαρτίου, όταν ενημερωτικός ιστότοπος δημοσίευσε φωτογραφίες στις οποίες η Μπολουάρτε φορούσε διάφορα πολυτελή ρολόγια όταν ήταν στην κυβέρνηση, μεταξύ 2021-22. Το σπίτι της και το γραφείο της ερευνήθηκαν στις 30 Μαρτίου αλλά δεν βρέθηκε κανένα ρολόι.

Ο γενικός εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι η έρευνα επεκτείνεται για να συμπεριλάβει κοσμήματα και τραπεζικούς λογαριασμούς

Η 61χρονη Μπολουάρτε διαβεβαιώνει ότι έχει «καθαρά χέρια» και ότι διαθέτει μόνο ένα ρολόι, ένα παλαιό μοντέλο το οποίο αγόρασε με τις οικονομίες της.

Την Τρίτη ο γενικός εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι η έρευνα επεκτείνεται για να συμπεριλάβει κοσμήματα, όπως ένα βραχιόλι αξίας 56.000 δολαρίων και τραπεζικούς λογαριασμούς συνολικού ύψους περίπου 270.000 δολαρίων.

Αμέσως μετά τις έρευνες των αρχών στο σπίτι και το γραφείο της, οι έξι από τους 18 υπουργούς της κυβέρνησής της παραιτήθηκαν και αντικαταστάθηκαν. Την Τετάρτη η νέα κυβέρνηση, η τρίτη μέσα σε διάστημα 16 μηνών, έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο.

Με βάση το Σύνταγμα, εάν της ασκηθεί δίωξη η Μπολουάρτε δεν μπορεί να δικαστεί πριν από τον Ιούλιο του 2026, όταν θα λήξει η θητεία της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης για τα ημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024