Παίζατε Pokemon Go; Συγχαρητήρια, βοηθήσατε έναν κολοσσό να χαρτογραφήσει τον πλανήτη
Η Niantic, η εταιρεία πίσω από το δημοφιλές παιχνίδι για κινητά Pokemon Go, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι κατασκευάζει ένα μοντέλο AI για τη χαρτογράφηση του φυσικού κόσμου.
Δεν μπορεί να ξεχαστεί εύκολα η μανία και το «κόλλημα» με το Pokemon Go, με τους παίκτες να κυκλοφορούν μονίμως με ένα κινητό στο χέρι «κυνηγώντας» pokemon.
Αν παίζατε το παιχνίδι, μπορεί να μην το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά… προπονηθήκατε περισσότερο από τα Pokemon σας.
Η Niantic, η εταιρεία πίσω από το δημοφιλές παιχνίδι για κινητά Pokemon Go, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι κατασκευάζει ένα μοντέλο AI για τη χαρτογράφηση του φυσικού κόσμου.
Αυτό το «μεγάλο γεωχωρικό μοντέλο» θα χρησιμοποιούσε δεδομένα που συλλέγονται από παίκτες για να «αποκτήσει χωρική νοημοσύνη», ανέφερε η εταιρεία.
Το μοντέλο της Niantic εκπαιδεύει και επεξεργάζεται δεδομένα χρησιμοποιώντας πληροφορίες γεωεντοπισμού από σαρώσεις που υποβάλλουν οι παίκτες για αυτές τις τοποθεσίες του πραγματικού κόσμου ενώ παίζουν Pokemon Go και άλλα παιχνίδια Niantic.
Η εταιρεία είπε ότι διαθέτει επί του παρόντος 10 εκατομμύρια σαρωμένες τοποθεσίες από όλο τον κόσμο για χρήση με το VPS της, με περίπου 1 εκατομμύριο νέες σαρώσεις κάθε εβδομάδα.
Το μοντέλο θα επεξεργαστεί αυτές τις γεωγραφικές εικόνες και θα δημιουργήσει έναν τρισδιάστατο χάρτη, ενώ θα συμπληρώνει πληροφορίες για γεωγραφικές τοποθεσίες, «εφαρμόζει μια κοινή κατανόηση των γεωγραφικών τοποθεσιών και κατανοεί μέρη που δεν έχουν ακόμη σαρωθεί πλήρως», σύμφωνα με την ανάρτηση ιστολογίου.
Η Niantic είπε ότι τα δεδομένα είναι μοναδικά, καθώς λαμβάνονται από την «προοπτική των πεζών», σε αντίθεση με άλλα συστήματα χαρτογράφησης που βασίζονται σε εικόνες που τραβήχτηκαν από οχήματα και μπορεί να μην περιλαμβάνουν σημεία απρόσιτα για αυτοκίνητα.
- Θεσσαλονίκη: 35χρονος έκαψε το αυτοκίνητο της γυναίκας του αδελφού του
- Τέλος οι εβδομαδιαίες προγνώσεις καιρού από την ΕΜΥ – Ποιος ο λόγος, η αιχμηρή ανάρτηση Κολυδά
- Γεραπετρίτης: Βλέπει «νίκες» στην εξωτερική πολιτική – Τι είπε για F 35 και casus belli
- Πώς αντέδρασε ο προπονητής της Νορβηγίας για τη spider-cam: «Η μπάλα πέφτει ευθεία από τον ουρανό» (vid)
- Άτυπη οικονομία: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και προστασία – Πρωτιά της Ελλάδας
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
- Ασπρόπυργος: Πέθανε ένας από τους τρεις πολυεγκαυματίες από τη φωτιά
- ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442