Συρία: Το Κατάρ στέλνει αντιπροσωπεία στη Δαμασκό για να συζητήσει την επαναλειτουργία της πρεσβείας του
Το Κατάρ δεν είχε εξομαλύνει τις σχέσεις του με το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ το προηγούμενο διάστημα
Το Κατάρ θα στείλει την πρώτη επίσημη αντιπροσωπεία του στη Δαμασκό την Κυριακή, προκειμένου να συζητήσει με τη μεταβατική κυβέρνηση της Συρίας την επαναλειτουργία της πρεσβείας του και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, ανέφερε ένας αξιωματούχος σήμερα.
Η πρεσβεία του Κατάρ στη Δαμασκό έκλεισε τον Ιούλιο του 2011
«Θα κάνουν τα αναγκαία βήματα για την επαναλειτουργία της πρεσβείας και θα συζητήσουν την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας» είπε η πηγή αυτή.
Δείτε σχετική ανάρτηση στο Χ:
Qatar will send its first official delegation to Damascus on Sunday to meet Syria’s transitional government and to discuss reopening Qatar’s embassy and increasing humanitarian aid delivery pic.twitter.com/MLvncAIXip
— TRT World Now (@TRTWorldNow) December 13, 2024
Το Κατάρ είχε απορρίψει την αποκατάσταση των σχέσεων με το καθεστώς Άσαντ
Ο αξιωματούχος διέψευσε ότι ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας επισκέφθηκε την Πέμπτη τη Δαμασκό, όπως ανέφερε χθες το υπουργείο Πληροφοριών της Συρίας.
Ο Ιμπραχίμ Καλίν, ο αρχηγός των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, πήγε χθες στη Δαμασκό για συνομιλίες σχετικές με τη νέα ηγεσία της Συρίας. Το υπουργείο Πληροφοριών της Συρίας ανέφερε ότι εκτός του Καλίν βρέθηκε στη χώρα και ο Χαλφάν αλ Κάαμπι, ο ομόλογός του του Κατάρ, κάτι που διαψεύστηκε σήμερα.
Η πρεσβεία του Κατάρ στη Δαμασκό έκλεισε τον Ιούλιο του 2011, λόγω της βίαιης καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, που οδήγησε σε έναν εμφύλιο πόλεμο 13 ετών. Τα τελευταία χρόνια η Ντόχα απέρριπτε τις προσπάθειες πολλών αραβικών χωρών να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους με την κυβέρνηση του Άσαντ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπορεί η κηπουρική να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη;
- Στερεύει η Ελλάδα από εργατικά χέρια; – Σε ποιους κλάδους καταγράφονται ελλείψεις
- Δύο ανήλικοι και ένας 18χρονος ξυλοκόπησαν και λήστεψαν διανομέα στην Αργυρούπολη
- Συνταγή: Muffins με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα
- Μέτρα για πνευματική ιδιοκτησία και επάρκεια φαρμάκων στην Ευρώπη
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της εισαγγελέως για τους 42 κατηγορούμενους
- Ιντιάνα: Μπλόκο στον Τραμπ και από Ρεπουμπλικανούς για τον ανασχεδιασμό του εκλογικού χάρτη
- Γυμναστική: Το μυστικό για να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442