Κόντρα Σταϊκούρα- Αχτσιόγλου για τα Τέμπη στη Βουλή: «Είναι ντροπή να πετάτε την ευθύνη στους εργαζόμενους»
Αφορμή στάθηκε η δήλωση του Σταϊκούρα αφήνοντας αιχμές κατά των εργαζομένων λέγοντας πως και αυτοί «κάνουν παραβιάσεις ενώ τα συστήματα υπάρχουν».
Στα κοινοβουλευτικά χαρακώματα βρέθηκαν, ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Έφης Αχτσιόγλου με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη και τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε αυτή.
«Θα συμπληρώσουμε 2 χρόνια από τα Τέμπη και παρακολουθούμε ένα γαϊτανάκι πράξεων ακραίας συγκάλυψης για το δυστύχημα», είπε αρχικά η κ. Αχτσιόγλου και πρόσθεσε: «τον μισό ζήλο και ταλέντο που επιδείξατε όταν παρουσιάσατε το σήμα του μετρό Θεσσαλονίκης για τη διαλεύκανση του εγκλήματος τα πράγματα μπορεί να ήταν λίγο καλύτερα στη χώρα».
Απαντώντας ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως όταν κάποιος μιλά για την υπόθεση θα πρέπει να επιδεικνύει ατομική ευθύνη, ενώ άφησε αιχμές κατά των εργαζόμενων λέγοντας πως και αυτοί «κάνουν παραβιάσεις ενώ τα συστήματα υπάρχουν».
Η επίμαχη αναφορά προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Νάσου Ηλιόπουλου της Νέας Αριστεράς, ο οποίος φώναζε εκτός μικροφώνου: «δεν είπε τίποτα για τα βίντεο που “έχασε” ο ΟΣΕ» και «είναι ντροπή να πετάει την ευθύνη στους εργαζόμενους».
«Χρειάζεται και κάτι ακόμα. Χρειάζεται απ’ όλους μας -και πρώτα απ΄όλα τον εαυτό μου ξεκινάω από τον εαυτό μου κ. Αχτσιόγλου δεν βγάζω την ουρία απ’ έξω όπως εσείς στο παρελθόν – περισσότερη ατομική και συλλογική ευθύνη. Απ’ όλους μας, απ’ όλη την αλυσίδα συγκοινωνιακού έργου από τον υπουργό μέχρι τελευταίο εργαζόμενο», είπε ο κ. Σταϊκούρας και συνέχισε: «Όταν έχεις πορίσματα των εργαζόμενων που οι εργαζόμενοι κάνουν παραβιάσεις ενώ τα συστήματα υπάρχουν, θέλουν προσοχή απ’ όλους μας».
«Είναι προσβλητικό για τους εργαζόμενους που είναι και οι άνθρωποι που κατήγγειλαν πως υπάρχει κίνδυνος. Μας λέγατε τότε ότι είναι ντροπή να φέρνουμε στη βουλή θέματα ασφάλειας σιδηροδρόμων. Η η ντροπή αλλάζει πλευρά και πηγαίνει από εκεί», απάντησε η κ. Αχτσιόγλου.
- Η κυβέρνηση καταργεί τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ – «Βόλεμα εκλεκτών» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
- Άνω Πατήσια: Η στιγμή που φορτηγό παρασύρει και σκοτώνει την ηλικιωμένη – Βίντεο ντοκουμέντο
- «Ο Κολόμπο εμφανίστηκε στο σκάνδαλο διαιτησίας που συγκλονίζει το ιταλικό ποδόσφαιρο»
- Κλιμακώνεται η κυβερνητική κρίση στη Βρετανία – Οι βασικοί αντίπαλοι του Κιρ Στάρμερ κινούνται
- Νότης Σφακιανάκης: Παντρεύεται ο γιος του Απόλλωνας
- Αυτή είναι η πρόταση της Γιουνάιτεντ στον Κάρικ
- Στο φως όσα κατέθεσε ο Χάουαρντ Λάτνικ: Τρεις φορές συνάντησε τον γείτονά του, Τζέφρι Έπσταϊν, είπε
- Ιταλία: Προπονητής της χρονιάς ο Πρίφτης (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 14.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kostas-exarhos-144474017-10676751-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442