Τουλάχιστον 353 ποδοσφαιριστές αγνοούνται λόγω των βομβαρδισμών στη Γάζα, καταγγέλλει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Παλαιστίνης.
Σε συνέντευξή της στη Marca η αντιπρόεδρος της παλαιστινιακής ομοσπονδίας, Σούσαν Σαλάμπι ανέλυσε τη δραματική κατάσταση και κατήγγειλε την αδράνεια των διεθνών οργανισμών.
«Ολες οι αθλητικές εγκαταστάσεις καταστράφηκαν ολοσχερώς ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Εχουμε χάσει τουλάχιστον 353 ποδοσφαιριστές, ανάμεσά τους 91 παιδιά. Χάσαμε επίσης 108 παίκτες από άλλα αθλήματα και 85 σκάουτς. Ακόμα δεν γνωρίζουμε τι απέγιναν πολλοί αγνοούμενοι», λέει η Σαλάμπι, που κατέχει επίσης θέση στην εκτελεστική επιτροπή της ασιατικής συνομοσπονδίας.
Η Σαλάμπι αποκαλύπτει πως πολλά προπονητικά κέντρα έχουν μετατραπεί σε νεκροταφεία λόγω έλλειψης χώρου για την ταφή των θυμάτων.
«Η εθνική μας ομάδα ανδρών έπρεπε να πάει στο εξωτερικό για μεγάλα χρονικά διαστήματα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι ποδοσφαιριστές αναγκάστηκαν να μείνουν μακριά από τις οικογένειές τους για μήνες, ενώ άλλοι έπαιζαν κάτω από την αφόρητη ψυχολογική πίεση του να μην γνωρίζουν την τύχη των αγαπημένων τους στη Γάζα», πρόσθεσε. Έχοντας προκριθεί στον τρίτο γύρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026, η Παλαιστίνη ονειρεύεται να συμμετάσχει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Παρά τις δυσκολίες οι προσπάθειες της Σαλάμπι και της παλαιστινιακής ομοσπονδίας εστιάζουν στην επανέναρξη του πρωταθλήματος «γιατί πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να δώσουμε ελπίδα στους νέους μας». Προσπάθησαν επίσης να οργανώσουν ποδοσφαιρικές δραστηριότητες για τα παιδιά στη Γάζα για να μπορέσουν να τα βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τον πόνο και την απώλεια που υφίστανται.
Μια νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει ότι μια απλή αλλαγή στη διατροφή μπορεί να μειώσει τις θερμίδες που καταναλώνουμε, χωρίς να χρειαστεί να μικρύνουν οι μερίδες σας.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.
Δύο φορές προηγήθηκε η Παρί, οι Άγγλοι είχαν τις απαντήσεις, όμως στο τελευταίο 20λεπτο ένα λάθος και δύο γκολ του Κβαρατσκέλια διαμόρφωσαν το τελικό 5-2 που δίνει «μισή πρόκριση» στους Γάλλους.
Η… τρέλα διαρκείας που ακούει στο όνομα Μπόντο Γκλιμτ συνεχίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τη νορβηγική ομάδα να σαρώνει 3-0 τη Σπόρτινγκ στο πρώτο ματς και να ετοιμάζεται για οκτάδα!