Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σέλτικ: Απέκλεισε τους οργανωμένους οπαδούς της «Green Brigade» μετά την αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Σέλτικ: Απέκλεισε τους οργανωμένους οπαδούς της «Green Brigade» μετά την αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Η διοίκηση της Σέλτικ δεν είδε με καλό μάτι τις παλαιστινιακές σημαίες που σηκώθηκαν στον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης και ανέστειλε τα εισιτήρια διάρκειας της «Green Brigade».

Η Σέλτικ ανέστειλε τα εισιτήρια διάρκειας των οργανωμένων οπαδών της «Green Brigade» (Πράσινη Ταξιαρχία) μετά την επίδειξη αλληλεγγύης προς τον λαό της Παλαιστίνης στον αγώνα της ομάδας τους με την Ατλέτικο Μαδρίτης για το Champions League.

Η διοίκηση του σκωτσέζικου συλλόγου που εξ αρχής δεν είχε δει με καλό μάτι τις παλαιστινιακές σημαίες που σηκώθηκαν στον αγώνα με την Ατλέτικο, αλλά και το πανό που έγραφε «Free Palestine» και «Victory to the resistance» στον του αγώνα του συλλόγου για την Premiership της Σκωτίας εναντίον της Κιλμάρνοκ στη Γλασκώβη, αποφάσισε να κλιμακώσει την αντιπαράθεση με τους οργανωμένους οπαδούς με την αναστολή των εισιτηρίων διαρκείας.

Σύμφωνα με τη Σέλτικ υπήρξαν διάφορες περιπτώσεις κατάχρησης της πρόσβασης κατά τη διάρκεια των αγώνων

Σημαίες της Παλαιστίνης στον αγώνα της Σέλτικ με την Ατλέτικο Μαδρίτης για το Champions League

Η Σέλτικ όπως αναφέρει το heraldscotland.com, επιβεβαίωσε ότι απαγορεύτηκε η χρήση εισιτηρίων τόσο σε εντός όσο και σε εκτός έδρας αγώνες που αφορούν τον σύλλογο στα μέλη της ομάδας οργανωμένων οπαδών «Green Brigade».

Όσοι ανήκουν στην ομάδα, έλαβαν e-mail για να ενημερωθούν για την απόφαση.

Τι υποστηρίζει η Σέλτικ

Ο σύλλογος στο mail που στάλθηκε επισημαίνει ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε «εν αναμονή περαιτέρω εξέτασης» της τήρησης των κανόνων συμπεριφοράς των ultras στο γήπεδο στο μέλλον.

Η Σέλτικ επισημαίνει ότι «απαράδεκτες συμπεριφορές» είχαν ως αποτέλεσμα σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια και άλλα ζητήματα. Ακόμα όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα πως η απόφαση δεν έχει καμία σχέση με την υποστήριξη της «Green Brigade» προς την Παλαιστίνη εν μέσω της τρέχουσας σύγκρουσης του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Εκπρόσωπος της Σέλτικ δήλωσε: «Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, τα προοδευτικά μέτρα που έλαβε ο σύλλογος κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου είναι αποτέλεσμα μιας ολοένα και πιο σοβαρής κλιμάκωσης των απαράδεκτων συμπεριφορών και της μη συμμόρφωσης με τους ισχύοντες κανονισμούς, σε αγώνες στο Σέλτικ Παρκ και σε εκτός έδρας γήπεδα κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου, οι οποίες δημιουργούν σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια και άλλα ζητήματα».

Σειρά από πρόστιμα

Η αποβολή της «Green Brigade» από το γήπεδο έρχεται μετά τα τελευταία πρόστιμα της UEFA που επιβλήθηκαν στη Σέλτικ λόγω της συμπεριφοράς των ultras κατά τη διάρκεια του φετινού Champions League.

Οι πυρσοί που άναψαν οι οπαδοί στο Ρότερνταμ, καθώς η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έχασε από τη Φέγενορντ στην πρεμιέρα του ομίλου Ε στις 19 Σεπτεμβρίου. Αυτό όχι μόνο οδήγησε σε πρόστιμο 23.000 λιρών από τη διοργανώτρια αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά προκάλεσε ζητήματα ασφάλειας και παράπονα από άλλους οπαδούς της Σέλτικ.

Ο σύλλογος πιστεύεται επίσης ότι έλαβε αυτό το μέτρο αφού αξιολόγησε τα ζητήματα πρόσβασης ασφαλείας κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου εκτός έδρας αγώνα της Premiership στο Fir Park, όπου υπήρξαν κινήσεις στα τουρνικέ και άνοιγμα εξόδων κινδύνου για να επιτραπεί σε άτομα χωρίς εισιτήρια να μπουν στο γήπεδο.

Επίσης, σύμφωνα με τη Σέλτικ υπήρξαν διάφορες περιπτώσεις κατάχρησης της πρόσβασης κατά τη διάρκεια των αγώνων όπως με την Κιλμάρνοκ, την Ατλέτικο Μδρίτης και τη Χιμπέρνιαν. Αυτό αφορούσε την παραβίαση των περιορισμών που είχαν προηγουμένως κοινοποιηθεί μεταξύ των αξιωματούχων της Σέλτικ και της «Green Brigade» για εκφοβιστική και απειλητική συμπεριφορά προς το προσωπικό του συλλόγου.

Η UEFA απαγορεύει ρητά τα πολιτικά μηνύματα στους αγώνες των διοργανώσεων της και μετά από τη συγκεκριμένη ενέργεια των οργανωμένων οπαδών της Σέλτικ, αναμένεται να επιβληθεί ακόμα ένα «τσουχτερό» πρόστιμο στους πρωταθλητές Σκωτίας.

Τι αναφέρει το e-mail

To e-mail αναφέρει μεταξύ άλλων: «Γράφουμε για να σας ενημερώσουμε ότι λόγω επανειλημμένων περιστατικών απαράδεκτης συμπεριφοράς που αφορούν την ομάδα οπαδών «Green Brigade», ο Σύλλογος έχει αναστείλει τα εισιτήρια διαρκείας όλων των κατόχων που έχουν καταχωρηθεί στο εκδοτήριο εισιτηρίων ως μέλη αυτής της ομάδας, εν αναμονή περαιτέρω εξέτασης και επικοινωνίας με την ομάδα και/ή τους εν λόγω οπαδούς σχετικά με τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς γηπέδου, τον Κώδικα Συμπεριφοράς για την Ασφάλεια των Θέσεων και την επικοινωνία με τον Σύλλογο».

«Ως εκ τούτου, το εισιτήριό σας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αύριο το βράδυ για τον αγώνα μας με τη Σεντ Μίρεν και θα παραμείνει σε αναστολή μέχρι νεωτέρας. Η πρόσβαση σε εισιτήρια εκτός έδρας για τους οπαδούς που έχουν εγγραφεί ως μέλη της ομάδας θα παραμείνει επίσης σε αναστολή. Η ασφάλεια όλων των φιλάθλων στο Celtic Park είναι υψίστης σημασίας και εν μέσω αυτών των σοβαρών ανησυχιών για την ασφάλεια, αυτή η άμεση δράση, αν και λυπηρή, θεωρείται από τον σύλλογο απαραίτητη».

Το e-mail που έστειλε η Σέλτικ στους οργανωμένους οπαδούς της «Green Brigade»

«Έχουμε στείλει ξεχωριστά μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον εκπρόσωπο της ομάδας με περισσότερες λεπτομέρειες, σε συνέχεια μιας σειράς επίσημων γραπτών επικοινωνιών που χρονολογούνται από τον Σεπτέμβριο και του συνεχούς διαλόγου από το καλοκαίρι».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024