Το δικό τους στέκι μάθησης βρήκαν οι νέοι του Κορδελιού-Ευόσμου
Ένας σύγχρονος χώρος για μελέτη, γνώση και δημιουργία, αφιερωμένος στη νεολαία ενός από τους πιο «ζωντανούς» δήμους της Ελλάδας.
Ένας χώρος, όπου οι νέοι κάθε ηλικίας έχουν τη δυνατότητα να μελετούν σε ήρεμο περιβάλλον, να προετοιμάζονται για το σχολείο ή για εξετάσεις αλλά και να βρίσκουν στοιχεία για τις έρευνές τους, δόθηκε και επίσημα στην κοινωνία του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, μετά την τέλεση των εγκαινίων του.
Πρόκειται για το Αναγνωστήριο, το οποίο είναι πλέον και έδρα του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων.
Ένας τέτοιος χώρος δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να λείπει από έναν δήμο με έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς νεολαίας στη χώρα κατ’ αναλογία του πληθυσμού του και με περίπου 18.000 μαθητές.
«Ρωτήσαμε τους νέους για τις ανάγκες τους και τις ικανοποιούμε»
«Προεκλογικά ρωτήσαμε τους νέους τι χρειάζονται και το πρώτο που μας είπαν, ήταν έναν χώρο να μελετάνε. Αυτός είναι, λοιπόν, ο χώρος και απευθύνεται σε όλους όσοι αισθάνονται νέοι. Πρώτος μας στόχος και έννοια μας ήταν και θα είναι η νεολαία μας», ανέφερε κατά την τελετή των εγκαινίων του Αναγνωστηρίου ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.
Το λόγο πήρε στη συνέχεια η αντιδήμαρχος Παιδείας, Σχολικής Στέγης, Προσχολικής Αγωγής και Δραστηριοτήτων, Σύμινα Καλού, η οποία χαρακτήρισε το νέο Αναγνωστήριο ως «χώρο γνώσης, έμπνευσης και δημιουργικής ανάπτυξης. Στόχος μας είναι να γίνει μία μεγάλη αγκαλιά, ένας τόπος συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών για όλους τους νέους του τόπου μας. Ήδη η επισκεψιμότητα του Αναγνωστηρίου φτάνει τα 70 άτομα την ημέρα», ανέφερε η κ. Καλού, ανακοινώνοντας ότι δρομολογείται η ίδρυση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου.

- Δήμος Αθηναίων: Τα πρώτα 100 κλιματιστικά σε ευάλωτα νοικοκυριά
- Θεσσαλονίκη: Περιβαλλοντική ρύπανση από βουνά αποβλήτων σε παράνομη εταιρεία ανακύκλωσης – Συνελήφθη 46χρονος
- Το «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» στο ακριτικό Πωγώνι και στη Δερόπολη της Αλβανίας
- Ο Μέσι εξήγησε γιατί… λύγισε μετά την επική ανατροπή της Αργεντινής επί της Αιγύπτου
- Σε εξέλιξη η συνεδρίαση στην Επιτροπή Θεσμών για τις υποκλοπές – Να κληθούν Ντίλιαν, Δημητριάδης ζητά η αντιπολίτευση
- Τζέιμς Δαλαμάγκας: Ελεύθερος υπό όρους μέχρι τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών για την έκδοσή του
- Μητσοτάκης για τα F35 στην Τουρκία: Έχοντας δώσει λευκή επιταγή στις ΗΠΑ επαφίεται στην ευαισθησία των συμμάχων
- Αναβαθμίζονται οι σχολικές μονάδες του Πειραιά με εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης όλο το καλοκαίρι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442