Με ειδικά οχήματα και προσωπικό στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «BORA» οι Ένοπλες Δυνάμεις
Οχήματα, μηχανήματα και λέμβοι του Ελληνικού Στρατού βρέθηκαν όπου υπήρξαν προβλήματα από την έντονη κακοκαιρία.
Συνδρομή σε πολίτες και την Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Bora παρείχαν οι Ένοπλές Δυνάμεις.
Από την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024, προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, με μέριμνα της Διοίκησης Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΓΕΕΘΑ/ΔΙΚΑΦΚΑ), είχαν τεθεί σε ετοιμότητα εν αναμονή εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
Στις επιχειρήσεις παροχής βοήθειας οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με:
· 26 μηχανήματα Mηχανικού.
· 16 λέμβους
· 14 οχήματα τύπου HUMMER.
· 6 ερπυστριοφόρα οχήματα M113.
· Οχήματα γενικής χρήσης.

Δεν υπήρξαν προβλήματα σε στρατόπεδα
Από το ξεκίνημα των έντονων καιρικών φαινομένων οι Ένοπλες Δυναμείς συνδράμουν στο έργο της Πολιτικής Προστασίας με τα απαραίτητα μηχανήματα, οχήματα και προσωπικό στις πληγείσες περιοχές, χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές για τον απεγκλωβισμό πολιτών, φροντίζοντας παράλληλα για τη μεταφορά τους σε ασφαλή χώρο.
Επιπλέον, ενέργειες γίνονται για την απομάκρυνση φερτών υλικών και τη διάνοιξη οδών όμβριων υδάτων προς τη θάλασσα, αποκαθιστώντας τη συγκοινωνία και την πρόσβαση για παροχή βοήθειας, συμβάλλοντας έτσι αποτελεσματικά και στην αποκατάσταση των ζημιών.

- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Α’)
- Μανέ: Το μεγαλείο δεν μετριέται από αυτά που έχει κανείς, αλλά από αυτά που δίνει (vids+pics)
- Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: «Κλειδί» για τις έρευνες ο σπασμένος σύνδεσμος στις ράγες – Στους 40 οι νεκροί
- Τι συμβαίνει με τα ταξί (και γιατί μας αφορά)
- Υποκλοπές: Το «ψέμα» της Intellexa στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων, το ξερίζωμα μετά τις αποκαλύψεις και τα 395 μολυσμένα SMS
- «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» στο Ολύμπια Μουσικό Θέατρο
- Αγρότες: Διάλογος κατ’ όνομα, εξαγγελίες κατ’ ουσίαν – Χωρίς περιθώρια αλλαγών στα μέτρα
- Ένας χρόνος Τραμπ 2.0, ένας χρόνος χάος – Το MAGA δόγμα «Πρώτα η Αμερική» ως μπούμερανγκ για τις ΗΠΑ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442