Σερέλης: «Να προσαρμοστούμε γρήγορα στις πιεστικές άμυνες της Ζαλγκίρις – Δεν έχω ξεχάσει να είμαι προπονητής»
Με τον Χρήστο Σερέλη ως πρώτο προπονητή αναχώρησε ο Παναθηναϊκός για τη Λιθουανία, όπου αύριο θα αντιμετωπίσει τη Ζαλγκίρις και μίλησε για το παιχνίδι.
Ο Εργκίν Αταμάν βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για τις υποχρεώσεις της εθνικής Τουρκίας στα προκριματικά του Eurobasket και ο άνθρωπος που θα καθοδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο ματς με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας θα είναι ο βοηθός του, Χρήστος Σερέλης.
Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για την αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις και τόνισε ότι θα πρέπει να προσέξουν πολύ οι πράσινοι και να προσαρμοστούν στο σκληρό παιχνίδι των Λιθουανών, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ξεχάσει να είναι προπονητής.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χρήστος Σερέλης:
Για το σκληρό παιχνίδι της Ζαλγκίρις: «Περιμένουμε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι αμυντικά από τη Ζαλγκίρις. Στην ουσία χαμηλώνει πολύ τον ρυθμό, έχει πολλές διαφορετικές επιλογές στην άμυνά της και κατά τη διάρκεια των αγώνων. Παίζει πολύ σκληρά στην έδρα της. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για φύσικαλ παιχνίδι, πρέπει να διαβάσουμε καλά την άμυνά της γιατί ο κόουτς Τρινκιέρι αλλάζει πολλές άμυνες κι από εκεί και πέρα, θα κάνουμε το παιχνίδι μας στην επίθεση. Έχουμε πολύ ποιοτικούς παίκτες, για να μπορέσουμε να κάνουμε το διπλό».
Η Ζαλγκίρις έχει την καλύτερη άμυνα, αλλά τη χειρότερη επίθεση. Τι παίζει περισσότερο ρόλο: «Νομίζω στο πώς εμείς θα προσαρμοστούμε πιο γρήγορα στην πιεστική άμυνα και στις διαφορετικές άμυνες που θα έχει η Ζαλγκίρις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το δεύτερο πιο σημαντικό είναι να ελέγχουμε το αμυντικό μας ριμπάουντ, γιατί επίσης η Ζαλγκίρις είναι η καλύτερη ομάδα στο επιθετικό ριμπάουντ, ακόμα κι όταν κάποιος παίκτης της έχει άστοχο σουτ, ανανεώνει πολλές επιθέσεις και θεωρώ ότι θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο να καταφέρουμε να εκμεταλλευτούμε τα αμυντικά ριμπάουντ».
Για τον Γουόκερ: «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης με μεγάλο επιθετικό ταλέντο. Αλλά όπως έχουμε δει, η ομάδα της Ζαλγκίρις έχει χαρακτήρα και δεν αλλάζει ο χαρακτήρας της. Στα δύο παιχνίδια που δεν ήταν πολύ καλός έχασε οριακά. Στο τρίτο έχασε θεωρητικά λίγο πιο εύκολα από ότι στα άλλα παιχνίδια. Είναι ένας παίκτης με πολύ ταλέντο, θα πρέπει να μην τον αφήσουμε να βρει τον ρυθμό του, αλλά δεν νομίζω ότι αλλάζει το παιχνίδι της ομάδας ένας παίκτης μόνος».
Τέλος, για το ότι θα είναι και πάλι για το παιχνίδι στο Κάουνας πρώτος προπονητής: «Ημουν πολλά χρόνια προπονητής, δεν νομίζω ότι το έχω ξεχάσει».
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Ίντερ Μαϊάμι – Βανκούβερ Γουάιτκαπς 3-1: Πρωταθλητής MLS ο Λιονέλ Μέσι (pic)
- «Βόμβες» από Σαλάχ για Σλοτ και διοίκηση της Λίβερπουλ: «Το κλαμπ με… πετάει στις ρόδες του λεωφορείου»
- Η βαθμολογία της Super League μετά τα παιχνίδια του Σαββάτου (6/12)
- Μουντιάλ 2026: Το πλήρες πρόγραμμα των ομίλων και των νοκ-άουτ
- Η «ξέφρενη» κούρσα της Άστον Βίλα – Ο Έμερι βρήκε τις λύσεις και αποθεώνεται
- Βόλος – Κηφισιά 1-1: Ο Σιαμπάνης «κράτησε» τον βαθμό για τους Βολιώτες (vid)
- Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Άρης, Ρίτσαρντ Σιάο ευχήθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα γενέθλιά του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)



































![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)

























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442