Τουρκία: Μπλόκο στον πρόεδρο του Ισραήλ να διέλθει από τον εναέριο χώρο της Άγκυρας
Παρότι το Ισραήλ είχε αναφέρει πως ο πρόεδρος Χέρτζογκ ακύρωσε το ταξίδι στο Μπακού για «λόγους ασφαλείας», τουρκικά, αμερικάνικα και αζέρικα μέσα το διέψευσαν.
Η Τουρκία αρνήθηκε το αίτημα του Ισραήλ το αεροσκάφος του προέδρου Ισαάκ Χέρτζογκ να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας για την πτήση του Ισραηλινού προέδρου προς το Μπακού, πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP29.
Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μεταδίδει ότι αξιωματούχοι, τους οποίους δεν κατονομάζει, επιβεβαίωσαν πως οι ισραηλινές αρχές υπέβαλαν αίτημα να διασχίσει το αεροσκάφος του Χέρτσογκ τον τουρκικό εναέριο χώρο εν πτήσει προς την 29η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή. Κάτι που επιβεβαίωσε ανεξάρτητα και το Al-Monitor με έδρα την Ουάσινγκτον.
Ωστόσο, όπως σημειώνει, οι τουρκικές αρχές απέρριψαν το αίτημά του. Χθες, το γραφείο του ισραηλινού προέδρου ανακοίνωσε ότι ο Χέρτζογκ ακύρωσε για «λόγους ασφαλείας» το προγραμματισμένο ταξίδι του στο Μπακού για να συμμετάσχει στην COP29.
Το Αζερμπαϊτζάν διαψεύδει το Ισραήλ
Το Caliber News Az μέσο που θεωρείται πιστό στην κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν, ανέφερε πως «… ο λόγος της απουσίας του προέδρου Χερτζογκ από το Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται σε ένα εντελώς διαφορετικό πεδίο. Όπως μάθαμε, η Τουρκική Δημοκρατία επέβαλε απαγόρευση χρήσης του εναέριου χώρου της για τα αεροσκάφη του Ισραηλινού προέδρου».
«Δυστυχώς, οι εντατικές διαπραγματεύσεις μέσω της διπλωματικής οδού που διήρκεσαν αρκετές ημέρες δεν απέδωσαν αποτελέσματα. Το Αζερμπαϊτζάν παρέχει έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για τη συμμετοχή όλων των μερών στη διάσκεψη για το κλίμα, αλλά η κατάσταση γύρω από την επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου προέκυψε για λόγους που δεν ελέγχονται από τη χώρα μας», πρόσθεσε η πηγή.
Επιπλέον ο αζέρικος ιστότοπος προσθέτει πως, «στο Αζερμπαϊτζάν εφαρμόζονται πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για την COP29, δεδομένης της άφιξης δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών και σχεδόν εκατό παγκόσμιων ηγετών και επικεφαλής υψηλόβαθμων αντιπροσωπειών» προσπαθώντας να διαψεύσουν το αφήγημα πως η χώρα δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια ξένων επισκεπτών.
Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κιμ Καρντάσιαν: Πέθανε η γιαγιά της – Το συγκινητικό μήνυμα της οικογένειας
- Ανεξαρτητοποιήθηκε η Όλγα Γεροβασίλη – Τις επόμενες ημέρες παραιτείται και απο αντιπρόεδρος της Βουλής
- Το τελευταίο αντίο στη μεγάλη ηθοποιό Μάρω Κοντού
- Ο Βίντσιτς σφυρίζει τον τελικό του Μουντιάλ – Τα δάκρυα του Σλοβένου τη στιγμή της ανακοίνωσης (vid, pics)
- Εγκληματική οργάνωση διακινούσε μετανάστες – Πώς δρούσε από τον Έβρο έως τη Θεσσαλονίκη
- Μηχανογραφικό: Μέχρι στις 2 το μεσημέρι η δυνατότητα διαγραφής σχολών
- Τροχαία – Γιατί πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί το καλοκαίρι
- «Ο Έμπολα μπορεί να νικηθεί»: Η Ουγκάντα ανακοίνωσε την ίαση του τελευταίου μολυσμένου ασθενή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442