Η ομάδα που και φέτος «κουβαλάει» το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη είναι ο Ολυμπιακός. Οι κάτοχοι του Conference League είναι οι άξιοι πρεσβευτές της Ελλάδας στις διοργανώσεις της UEFA και αυτό επιβεβαιώνεται, μεταξύ άλλων, και από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου. Ή αλλιώς, την IFFHS.
Η IFFHS ανακοίνωσε την ανανεωμένη παγκόσμια κατάταξη των συλλόγων. Με τον Ολυμπιακό να κατέχει περίοπτη θέση στη λίστα, καθώς οι Πειραιώτες είναι η 32η καλύτερη ομάδα του κόσμου για την περίοδο από τον Νοέμβριο του 2023 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2024. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός ανέβηκε τέσσερις θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη φορά.
Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ έχασε 16 θέσεις και από την 43η πλέον βρίσκεται στην 59η, ενώ και ο Άρης είναι 269ος (από 260ος). Ακολουθεί ο Παναθηναϊκός που υποχώρησε επτά θέσεις, με συνέπεια να πλασάρεται πλέον στην 119η από την 112η όπου βρισκόταν τον προηγούμενο μήνα. Η ΑΕΚ έπεσε 194η. Ο Παναιτωλικός κέρδισε κι άλλο έδαφος ανεβαίνοντας στην 439η θέση παγκοσμίως, σε σχέση με την 474η στην προηγούμενη κατάταξη!
Στην κορυφή της κατάταξης παραμένει η Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας πίσω της Μάντσεστερ Σίτι και Λεβερκούζεν, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν Αταλάντα, Ατλέτικο Μινέιρο, Μποταφόγκο, Μπαρτσελόνα, Φλαμένγκο, Λίβερπουλ και Ντόρτμουντ.
Το Art Project Space παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Μαΐου τη συλλεκτική έκδοση Πειρατές, με πρωτότυπα χαρακτικά του Νίκου Κυριακόπουλου. Εκεί όπου η τέχνη είναι τρόπος ζωής
Η Παρί προηγήθηκε με τον Ντεμπελέ στο 3', η Μπάγερν ισοφάρισε στο 94', όμως οι φιλοξενούμενοι πήραν το εισιτήριο για τον τελικό και θα διεκδικήσιυν δεύτερη σερί χρονιά το Champions League κόντρα στην Αρσεναλ.
Όσα είπε ο βοηθός του Μαρτίνεθ, μετά τη νίκη της Βαλένθια επί του Παναθηναϊκού, τονίζοντας πως στα δύο τελευταία παιχνίδια ο Εργκίν Αταμάν προσπθεί να επηρεάσει το παιχνίδι με τις διαμαρτυρίες του.