ΑΣΠΙΔΕΣ: Στο Τζιμπουτί το Σάββατο ο Δένδιας – Ποιοι θα τον συνοδεύουν
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα παραστεί στην τελετή παράδοσης - παραλαβής της εν πλω διοίκησης της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ»
Στο Τζιμπουτί θα μεταβεί αύριο, Σάββατο 2 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.
Ο Νίκος Δένδιας θα παραστεί στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της εν πλω διοίκησης της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» (EUNAVFOR ASPIDES), από τον Ιταλό υποναύαρχο Massimo Bonu στον Έλληνα Αρχιπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πιτυκάκη Πολεμικού Ναυτικού.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο ιταλικό πλοίο ITS ANDREA DORIA. Θα παραβρεθεί και ο διοικητής της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ», υποναύρχος Βασίλειος Γρυπάρης Πολεμικού Ναυτικού.
Από ποιους θα συνοδεύεται ο Νίκος Δένδιας
Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα επισκεφτεί τη φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ». Η φρεγάτα ναυλοχεί στο λιμάνι του Τζιμπουτί, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ».
On Oct 31, Operation Commander (OpCdr) of EUNAVFOR ASPIDES, Rear Admiral Vasileios Gryparis (HN) awarded the crew of HS SPETSAI ?? with the EUNAVFOR ASPIDES ?? medal.
The HS SPETSAI, in collaboration with other ASPIDES assets, protect merchant vessels and the lives of seafarers… pic.twitter.com/7WwnYHWphP
— EUNAVFOR ASPIDES (@EUNAVFORASPIDES) November 1, 2024
Κατά την επίσκεψή του στο Τζιμπουτί ο κ. Δένδιας θα συνοδεύεται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα Πολεμικού Ναυτικού.
Οι ευχές Δένδια για τη φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ»
Υπενθυμίζεται ότι η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» απέπλευσε για την Ερυθρά Θάλασσα από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας στις 27 Σεπτεμβρίου.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τότε πέρα από τις καθιερωμένες ευχές και την αναγνώριση ότι πρόκειται για μία αποστολή σε ζώνη υψηλού κινδύνου, υπογράμμιζε ότι «η Ελλάδα δεν έχει Ένοπλες Δυνάμεις για παρελάσεις και τελετές, η Ελλάδα έχει Ένοπλες Δυνάμεις γιατί αυτό είναι η συνθήκη για να επιβιώσει».
Όπως υποστήριζε κατά τον απόπλου της φρεγάτας ο Νίκος Δένδιας η παρουσία της στην Ερυθρά Θάλασσα είναι «είναι παρουσία σε ένα χώρο που αφορά τα συμφέροντα της πατρίδας και του ελληνισμού».
- Ρόδος: Συγκλονίζει η μητέρα της 24χρονης – «Μου είπε ότι πάει να κοιμηθεί και όταν πήγα να την ξυπνήσω ήταν νεκρή»
- Ολυμπιακός: Το πάρτι, ο χορός και η βουτιά του Φουρνιέ στην πισίνα (vid)
- Γιάννης Ντεγιάννης: Φόβοι και απορίες
- Προκλητικός Γεωργιάδης στη Βουλή: «Ε και που έστειλε επιστολή η Κοβέσι στην Κομισιόν; Θα γίνει ρεζίλι»
- Σπείρα «εγκληματικού τουρισμού» έκανε διαρρήξεις σε πολυτελείς οικίες στην Αττική – Εξιχνιάστηκε κλοπή 1,5 εκατ. ευρώ
- Η Ουγγαρία παραμένει μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου – Οι βουλευτές ανέτρεψαν την απόφαση Όρμπαν
- Πλήγμα στην ΑΕΚ με Φίζελ: Χάνει τον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό
- Πέτρος Συρίγος: Σοβαρό τροχαίο για τον σεφ της «Super Κατερίνα» – Τι συνέβη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 27.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442