Τα πρώτα λόγια του Πογκμπά μετά τη μείωση της ποινής του: «Επιτέλους ο εφιάλτης τελείωσε»
«Ανυπομονώ να ξαναμπώ στο γήπεδο», είπε μεταξύ άλλων ο Πολ Πογκμπά, μετά την απόφαση του CAS να μειώσει την ποινή του.
Ο Πολ Πογκμπά είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόμπινγκ στις 18 Αυγούστου του 2023 και είχε τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τεσσάρων ετών από το ποδόσφαιρο.
Ωστόσο, η ποινή αποκλεισμού του Γάλλου μέσου για χρήση απαγορευμένων ουσιών μειώθηκε από 4 χρόνια σε 18 μήνες, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (4/10) το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS).
Το CAS επιβεβαίωσε πως ο Πογκμπά πήρε την ουσία «DHEA», η οποία ενισχύει την τεστοστερόνη ωστόσο αυτή επηρεάζει μόνο τις γυναίκες, κάτι που έπαιξε ρόλο στη μείωση της ποινής.
Πλέον θα μπορεί να αγωνιστεί κανονικά, τον Μάρτιο του 2025, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη γνωστό με τη φανέλα ποιας ομάδας θα επιστρέψει
Αναλυτικά όσα είπε ο Πογκμπά
«Επιτέλους ο εφιάλτης τελείωσε. Μετά την απόφαση του CAS, ανυπομονώ για την ημέρα που θα μπορέσω να ακολουθήσω ξανά τα όνειρά μου.
Πάντα δήλωνα ότι ποτέ δεν παραβίασα εν γνώσει μου τους κανονισμούς του WADA, όταν έλαβα ένα συμπλήρωμα διατροφής που μου είχε συνταγογραφηθεί από γιατρό, το οποίο δεν επηρεάζει ούτε ενισχύει την απόδοση των ανδρών αθλητών.
Αυτή ήταν μια εξαιρετικά οδυνηρή περίοδος στη ζωή μου γιατί όλα για τα οποία έχω δουλέψει τόσο σκληρά τέθηκαν σε κίνδυνο. Σας ευχαριστώ και πάλι για όλη την αγάπη και την υποστήριξη. Ανυπομονώ να ξαναμπώ στο γήπεδο».
Στην πλούσια καριέρα του ο Πολ Πογκμπά κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και δύο Σούπερ Καπ Ιταλίας, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, ένα Europa League, ένα Carabao Cup και ένα Nations League. Συνολικά μετρά 514 παιχνίδια καριέρας έχοντας πετύχει 84 γκολ, ενώ έχει μοιράσει και 99 ασίστ.
- Ελλάδα – Ιταλία: Μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση στον τελικό του World Cup στο Σίδνεϊ!
- Ολυμπιακός: Τελευταίο φιλικό πριν τη Ναϊμέγκεν
- Τσιτσιπάς: «Τα αεροδρόμια θα έπρεπε να έχουν μια ουρά για όσους ξέρουν να βγάζουν το λάπτοπ τους»
- Παναθηναϊκός: «Το ποσοστό μεταπώλησης που διατήρησε η Χάποελ Μπερ Σεβά στον Κάνγκουα»
- Ξέσπασε ο Νεϊμάρ: «Μπορώ να προπονηθώ ή θα με κρίνετε και γι’ αυτό;» (vid)
- Ο Ραζνάτοβιτς «έστειλε» τον Μάριο Χεζόνια στους Καβαλίερς
- Νικ Κύργιος: Αποκάλυψε ποιο άθλημα θέλει να ακολουθήσει επαγγελματικά μετά το τένις (vid)
- Μάντσεστερ Σίτι: «Ο Ρόδρι θέλει να συνεχίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)






























![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442