«Οι άνθρωποι που έχουν αφήσει το σημάδι τους, δεν φεύγουν»: Έτσι αποχαιρέτησαν τον Μίμη Πλέσσα φίλοι και συνεργάτες
Δεκάδες μουσικοί, συνεργάτες και φίλοι συνεργάτες του έσπευσαν να πουν το δικό τους «αντίο» στον Μίμη Πλέσσα, που «έφυγε» από τη ζωή λίγες ημέρες πριν τα 100ά του γενέθλια.
Τεράστια θλίψη προκάλεσε στον χώρο της τέχνης -και όχι μόνο- η είδηση του θανάτου του Μίμη Πλέσσα το πρωί του Σαββάτου. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης «έφυγε» από τη ζωή λίγες ημέρες προτού κλείσει τα 100ά του γενέθλια, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο έργο από τα 70 χρόνια της καλλιτεχνικής του πορείας.
Μέσα στις επόμενες ώρες δεκάδες ήταν αυτοί οι άνθρωποι που έσπευσαν να πουν, ο καθένας με τον τρόπο του, το δικό τους «αντίο» στον Μίμη Πλέσσα.
«Μας συνδέουν συναισθηματικοί δεσμοί. Τα τελευταία χρόνια, και της ζωής του Τόλη, είχαν πολύ ουσιαστική σχέση. Δούλεψαν μαζί και σε πολλές συναυλίες ήταν εκεί» ήταν τα λόγια της Άντζελας Γκερέγκου, η οποία μίλησε στην εκπομπή του MEGA «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα».
«Πέρα από τη σπουδαιότητα αυτού του τεράστιου καλλιτέχνη, για εμάς και για την οικογένειά μου, είχαμε μία σχέση όπου είχαμε δεθεί. Οπότε σήμερα είναι ο πόνος για την απώλεια ενός σπουδαίου καλλιτέχνη αλλά πρέπει να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για την παρακαταθήκη του» τόνισε η Άντζελα Γκερέγκου και συμπλήρωσε: «Να του ευχηθούμε καλό ταξίδι στο φως όπως και ήταν και εκείνος. Οι άνθρωποι που έχουν αφήσει τέτοιο ανεξίτηλο σημάδι, δεν φεύγουν».
Στην εκπομπή του MEGA μίλησαν και άλλοι καλλιτέχνες για τον δικό τους Μίμη Πλέσσα. «Τον αγάπησε όλος ο κόσμος και αφήνει πίσω του ένα τεράστιο έργο» είπε ο Γιώργος Κατσαρός, στενός του φίλος και κουμπάρος του.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Χατζηνάσιος δήλωσε: «Έφυγε ο πιο πολυτραγουδισμένος όλων των εποχών. Ο Μίμης ότι κατάφερε, το κατάφερε με σεμνότητα, που πάντα τον διέκρινε μακριά από δημόσιες σχέσεις και κόμματα. Το όνομά του θα είναι για πάντα συνώνυμο της μουσικής και του ήθους». Μάλιστα αποκάλυψε ότι σε λίγες ημέρες είχαν κανονίσει να γιορτάσουν, όπως κάθε χρόνο, μαζί τα γενέθλιά του.
«Θυμάμαι που κάτσαμε στο πιάνο και αυτό που άκουγα από τα μαγικά του χέρια, ακόμα και λίγο πριν τα 100 του χρόνια, ήταν πραγματικά μοναδικό» θυμήθηκε η Γιώτα Νέγκα, που πριν λίγους μήνες είχε επισκεφθεί τον Μίμη Πλέσσα στο σπίτι του μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη,
Συγκίνηση προκάλεσαν και τα λόγια του Στέφανου Κορκολή, ο οποίος με μια ανάρτησή του στο Instagram είπε με τη σειρά του το δικό του «αντίο», γράφοντας: «Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου θείε. Καλό σου ταξίδι τεράστιε Μίμη Πλέσσα».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Συγκινημένη και στεναχωρημένη ήταν και η Μπέσσυ Αργυράκη, η οποία τόνισε πως «εγώ μεγάλωσα με τον Μίμη Πλέσσα. Όλη η Ελλάδα μεγάλωσε με τον Μίμη Πλέσσα, όλος ο κόσμος γνώριζε την αξία αυτού του ανθρώπου σαν μουσικοσυνθέτη. Είμαι λίγο συγχυσμένη και προβληματισμένη που έγινε έτσι ξαφνικά και δεν μπορώ να εκφράσω τη θλίψη μου και τη στεναχώρια μου για αυτό που έγινε».
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- «Καύσωνας» με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κλιματιστικό» του Μαξίμου και οι «υψηλές θερμοκρασίες» μετά τις διώξεις
- Φίλες και στην πραγματική ζωή: H Αλάνα Ούμπακ είναι «το κορίτσι» της Ρις Γουίδερσπουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)

















































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442