ΑΑΔΕ: Τελευταία διορία για την ειδική σήμανση POS στα ταξί
Με επιστολή του προς την Ομοσπονδία Ταξί ο διοικητής της ΑΑΔΕ ενημερώνει για τις προθεσμίες παραλαβής των αυτοκόλλητων και παραδοσής τους στους οδηγούς
Να παραλάβει και να παραδώσει στους αυτοκινητιστές αυτοκόλλητες ταμπέλες, που παρήχθησαν με έξοδα της Αρχής και ενημερώνουν τους επιβαίνοντες για την υποχρέωση των οδηγών να εκδίδουν απόδειξη και να δέχονται πληρωμές με κάρτα, καλεί με επιστολή του την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.
Ειδικότερα, έως τις 5/10 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί πρέπει να ενημερώσει την ΑΑΔΕ για τον τρόπο παραλαβής των ταμπελών, καθώς και τα στοιχεία του υπεύθυνου παραλαβής.
Σε περίπτωση που είτε η Ομοσπονδία αρνηθεί εκ νέου να παραλάβει τις ταμπέλες, είτε παρέλθει άπρακτη η πενθήμερη προθεσμία, η αντίστοιχη υποχρέωση μετακυλίεται στα πρωτοβάθμια σωματεία.
Εντός προθεσμίας:
- δέκα (10) ημερών (από την άρνηση ή την άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας) τα σωματεία οφείλουν να γνωστοποιήσουν στην ΑΑΔΕ τον τρόπο και τα στοιχεία του υπεύθυνου παραλαβής
- τριών (3) εβδομάδων από την παραλαβή των ταμπελών, πρέπει να ολοκληρωθεί η επικόλλησή τους στα ταξί.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί πρέπει να ενημερώσει την ΑΑΔΕ έως τις 5 Οκτωβρίου για τον τρόπο παραλαβής των ταμπελών

Εάν και τα πρωτοβάθμια σωματεία αρνηθούν να παραλάβουν ή παρέλθει άπρακτη κι αυτή η προθεσμία, οι υπόχρεοι οφείλουν εντός τριών (3) εβδομάδων να μεριμνήσουν οι ίδιοι, με δικά τους έξοδα, για:
- την παραγωγή των αυτοκόλλητων ταμπελών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της κοινής υπουργικής απόφασης και
- την επικόλλησή τους στα οχήματα ταξί.
Η υπουργική απόφαση
Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας αυστηροποιείται η διαδικασία των προθεσμιών για την τοποθέτηση των ειδικών ταμπελών στο εσωτερικό των ταξί με τις οποίες οι επαγγελματίες θα ενημερώνουν τους πολίτες για την υποχρέωση αποδοχής πληρωμών και μέσω POS.
Το νέο αυστηρότερο πλαίσιο κρίθηκε απαραίτητο καθότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) αρνήθηκε να παραλάβει τις ειδικές ταμπέλες προκειμένου να τις διανείμει στα μέλη της και στη συνέχεια εκείνα να τις επικολλήσουν στα οχήματα τους. Υπενθυμίζεται πως οι ταμπέλες αυτές παρήχθησαν από την ΑΑΔΕ, με μηδενικό κόστος για τους ιδιοκτήτες ταξί και ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές αντίστοιχων σημάνσεων που έχουν εγκατασταθεί σε ταξί πολλών άλλων ευρωπαϊκών πόλεων (Βαρκελώνη, Στοκχόλμη, Βουδαπέστη, Μαδρίτη κα).
- Η Λένα Χίντεϊ πιστεύει ότι η βιομηχανία του θεάματος προστατεύει τους κακοποιητικούς άνδρες
- «Ξέσπασε» ο Τσιτσιπάς και διέλυσε τη ρακέτα του για έναν χαμένο πόντο! (vid)
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε Γλυφάδα και Βούλα
- LIVE: Άγιαξ – Ολυμπιακός
- Η μεγάλη ρευστοποίηση: Από την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ στα κόμματα υπό εξαφάνιση
- Φλώρινα: Συνελήφθη 68χρονος με πάνω από 55 κιλά κάνναβης σε ΙΧ αυτοκίνητο
- Ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα σε Κίνα και Ευρώπη είναι αναπόφευκτος – Για να διασωθεί η ευρωπαϊκή βιομηχανία
- Η καθημερινότητα σε υψηλές θερμοκρασίες – Πώς είναι η ζωή σε μία από τις πιο ζεστές πόλεις του κόσμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442