Βέλγιο: Μπαράζ ακυρώσεων πτήσεων λόγω απεργίας – Κλείνουν τα αεροδρόμια Βρυξελλών και Σαρλερουά
Απεργιακές κινητοποιήσεις αύριο στα μεγαλύτερα αεροδρόμιο στο Βέλγιο, τι ζητούν τα συνδικάτα - Χιλιάδες οι επιβάτες που επηρεάζονται από τις ακυρώσεις πτήσεων, τι θα ισχύσει για τις αφίξεις στη χώρα
Όλες οι εμπορικές πτήσεις με προγραμματισμένη αναχώρηση από τα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια στο Βέλγιο, το Διεθνές Αεροδρόμιο των Βρυξελλών και το Αεροδρόμιο του Σαρλερουά, ακυρώνονται αύριο Τρίτη λόγω απεργίας του προσωπικού ασφαλείας και των εργαζομένων στον κλάδο παροχής υπηρεσιών.
Η απεργία γίνεται έπειτα από κάλεσμα για κινητοποιήσεις που ξεκίνησε μια συνομοσπονδία συνδικάτων κατά της ΕΕ αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας του «αναγκαίου προσωπικού εργαζομένων» στους τομείς της καθαριότητας, της ασφάλειας και της εστίασης.
Μια διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις Βρυξέλλες, στην περιοχή των εγκαταστάσεων των θεσμικών οργάνων της Ένωσης.
Αναστάστωση για χιλιάδες ταξιδιώτες στο Βέλγιο – Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώνονται
Στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στο Βέλγιο, 249 προγραμματισμένες πτήσεις ακυρώνονται, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της εταιρείας εκμετάλλευσης του Αεροδρομίου.
Στις αφίξεις, μόνο 98 από τις 243 πτήσεις που είναι προγραμματισμένες για αύριο θα γίνουν, είπε.
Η απεργία εργαζομένων στο τμήμα ελέγχου αποσκευών επηρεάζει την αεροπορική κυκλοφορία. Αυτές οι λειτουργίες ελέγχου στα δύο αεροδρόμια έχουν ανατεθεί στον ίδιο πάροχο υπηρεσιών, τη βρετανική πολυεθνική G4S.
Στο αεροδρόμιο του Σαρλερουά, ακυρώνονται «οι 100 περίπου» προγραμματισμένες πτήσεις, ιδίως της Ryanair, η οποία έχει κάνει αυτό το αεροδρόμιο κύριο κόμβο αερομεταφορών της στην Ευρώπη. «Ωστόσο, μπορούμε να διασφαλίσουμε τις αφίξεις χωρίς πρόβλημα, καθώς δεν υπάρχει καμία αλληλεπίδραση με το προσωπικό ασφαλείας», υπογράμμισε η Ναταλί Πιεράρ, εκπρόσωπος της διοίκησης του αεροδρομίου του Σαρλερουά (BSCA), σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι χιλιάδες επιβάτες που επηρεάζονται από τις ακυρώσεις καλούνται να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρείες των πτήσεων τους.
Τι ζητούν τα συνδικάτα
Τα συνδικάτα που καλούν σε διαδηλώσεις υποστηρίζουν ότι οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί περί συμβάσεων προμηθειών «έχουν τροφοδοτήσει έναν ανταγωνισμό προς τα κάτω στις συνθήκες εργασίας» για εργαζομένους στους τομείς καθαρισμού, ασφαλείας και εστίασης. Τα συνδικάτα ζητούν αλλαγές στους ευρωπαϊκούς κανόνες αυτούς.
Το FGTB στο Βέλγιο και το CFDT στη Γαλλία είναι μεταξύ των δεκαπέντε συνδικάτων από πολλές ευρωπαϊκές χώρες που σκοπεύουν να στραφούν ενάντια στην ΕΕ σχετικά με το θέμα, υπό την ομπρέλα του οργανισμού United Network International.
- Δημήτρης Χούπης: Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο της Διαβαλκανικής Συνόδου
- Επιστροφή ενοικίου: Τι αλλάζει από τον φετινό Νοέμβριο – Πώς θα ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι
- Η Βιλερμπάν αλλάζει τον «χάρτη» της Euroleague: Η «χρυσή» πρόταση σε Γιαμπουσέλε και οι κινήσεις για Φρανσίσκο και Λουβαβού-Καμπαρό!
- Νορβηγία: Σε σοβαρή κατάσταση η πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ – H κόρη της επέστρεψε από την Αυστραλία
- Ο Μασκ βγάζει 3.6 εκατ. δολ. την ώρα – Κοιμάται στο πάτωμα, δεν πηγαίνει διακοπές, αν και τρισεκατομμυριούχος
- Πάμε μια βόλτα; Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης για τις στιγμές που διαμόρφωσαν την πορεία του
- Μήνυμα ειρήνης, αποδοχής και συνύπαρξης από το 1ο Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής του Δήμου Πειραιά
- «Η γη της ελιάς»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 03.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-benjaminfarren-11727472-1-315x220.jpg)























![Πώς ξεκίνησαν οι νέες επιθέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν στην Μέση Ανατολή [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/kuwait1-315x220.jpg)

![Συγκλονισμένη η Ιταλία για «τα φαντάσματα που μαζεύουν φράουλες» – Έκαψαν τέσσερις εργάτες ζωντανούς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/mafia-italia-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442