Ρωσία: Προκαλούν την Χεζμπολάχ για να παρέμβουν οι ΗΠΑ στον πόλεμο
Ο Σεργκέι Λαβρόφ σχολιάσε πως «είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν σοβαρές συνομιλίες για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους».
Ο Λαβρόφ επισήμανε ότι τα επαναλαμβανόμενα ξεσπάσματα βίας δεν θα σταματήσουν ποτέ στη Μέση Ανατολή χωρίς παλεστινιακό κράτος. «Το κίνημα της Χεζμπολάχ ενεργεί με αυτοσυγκράτηση, αλλά γίνονται προσπάθειες να το προκαλέσουν με σκοπό να παρέμβουν οι ΗΠΑ στον πόλεμο, αλλά η αμερικανική κυβέρνηση γνωρίζει καλά αυτόν τον κίνδυνο», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News Arabia.
«Πιστεύω ότι η Χεζμπολάχ ενεργεί με αυτοσυγκράτηση σε σχέση με τις δυνατότητες που έχει. Θέλουν να την προκαλέσουν με τον ίδιο σκοπό να κάνουν αναπόφευκτη την ανάμειξη των Ηνωμένων Πολιτειών στον πόλεμο», δήλωσε ο Λαβρόφ σχολιάζοντας τις εκρήξεις στο Λίβανο.
«Αισθάνομαι ότι ο κίνδυνος αυτός είναι κατανοητός από την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν. Φυσικά, δεν θέλουμε να συμβεί ένας μεγάλος πόλεμος» συμπλήρωσε. Οι επιθέσεις στη Γάζα συνεχίζονται και στοχεύουν ως επί το πλείστον αμάχους και παιδιά.
Κατάπαυση του πυρός, ανθρωπιστική βοήθεια και ίδρυση παλεστινιακού κράτους ζητά η Ρωσία
«Ωστόσο, τα πιο σημαντικά πράγματα σε αυτό το στάδιο είναι (να υπάρξει) μια συνολική κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και σε όλα τα παλαιστινιακά εδάφη γενικότερα και να επιλυθούν επειγόντως τα ανθρωπιστικά ζητήματα, να συνεχιστεί η παροχή βοήθειας στις απαιτούμενες ποσότητες.
Και ως τρίτο αναγκαίο βήμα, είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν σοβαρές συνομιλίες για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους», δήλωσε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης.
Ο Λαβρόφ επισήμανε ότι χωρίς αυτό, τα επαναλαμβανόμενα ξεσπάσματα βίας δεν θα σταματήσουν ποτέ στη Μέση Ανατολή. Η επίθεση στην Γάζα έχει περιγραφεί από διεθνείς οργανισμούς και πολιτικούς σε όλο τον κόσμο ως γενοκτονικός πόλεμος και εθνοκάθαρση.
Πηγή: Sky News Arabia
- Άρση Βαρών: Η αποστολή της Ελλάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
- Ανδρουλάκης: Εκλογές τώρα, απατηλό όνειρο η τρίτη θητεία ΝΔ
- «Μπορεί να είναι και πολύ επικίνδυνο, ή και καθόλου» λέει καθηγητής Γεωλογίας για το υγρό τσιμέντο στη Κυψέλη
- Ο Ινφαντίνο επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Ιράν στο Μουντιάλ
- Massive Attack: Δυστοπία, Τομ Γουέιτς και επιστροφή στη δισκογραφία με έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς
- Μητσοτάκης: Με ειρωνείες στην αντιπολίτευση «απάντησε» για τα «γαλάζια» σκάνδαλα
- Καμερούν: Ο Πάπας Λέων καταγγέλλει έναν κόσμο που «ρημάζεται από τυράννους»
- Περιβαλλοντικές οργανώσεις κατά ΥΠΕΝ για την πολεοδόμηση σε περιοχές Natura
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)














![Ολλανδία: Έκανε 250 τατουάζ με το όνομά του στο κορμί της συντρόφου του [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/foto1-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442