Μελέτη: Η ζωή δεν τελειώνει… με τον θάνατο – Επιστήμονες ανακάλυψαν μια «τρίτη κατάσταση ύπαρξης»
Μετά τον θάνατο, τα κύτταρα «μεταμορφώνονται» σύμφωνα με νέα έρευνα βιολόγων από τις ΗΠΑ - Τι ανακάλυψαν
- Μαξ Πλανκ: Ισάξιος και ισότιμος του Αϊνστάιν
- Κούρεμα έως 50% και επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής στα κόκκινα αγροτικά δάνεια
- Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: Προστατεύοντας τα ζώα, προστατεύουμε και τον πλανήτη μας
- Ακρότητες Μπαλάσκα για Ρομά: «Τώρα θα τους πάμε αίμα, με ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ μέσα στα σπιτάκια τους»
Μία νέα θεωρία έρχεται να αλλάξει όσα είναι γνωστά για τη ζωή και τον θάνατο.
Πιο συγκεκριμένα, Αμερικανοί βιολόγοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μελέτες δείχνουν πως υπάρχει και μία «τρίτη κατάσταση» πέρα από τη ζωή και τον θάνατο.
Πρόκειται -κατά τα λεγόμενά τους- για μία σημαντική ανακάλυψη, που θα μπορούσε να «επαναπροσδιορίσει τον νόμιμο θάνατο», όπως γράφει η Daily Μail.
Ως «τρίτη κατάσταση ύπαρξης» στη βιολογία θεωρείται εκείνη κατά την οποία τα κύτταρα ενός νεκρού οργανισμού συνεχίζουν να λειτουργούν μετά το θάνατο του οργανισμού.
Μεταμόρφωση και προσαρμογή
Οι καθηγητές Πίτερ Νομπλ από το Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον του Σιάτλ και Αλεξ Ποζίτκοφ από το ιατρικό κέντρο City of Hope National στο Ντουάρτε της Καλιφόρνιας διερεύνησαν την ικανότητα αυτή των κυττάρων να υπάρχουν σε νέες μορφές μετά τον θάνατο ενός οργανισμού.
Σύμφωνα με την Daily Μail, oι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μετά τον θάνατο του οργανισμού τα κύτταρά του αποκτούν νέες δυνατότητες που δεν είχαν όταν ο οργανισμός ήταν ζωντανός.
Συγκεκριμένα, μετά το θάνατο του έμβιου όντος, ορισμένα κύτταρα, όταν τους παρέχονται θρεπτικά συστατικά, οξυγόνο, βιοηλεκτρισμός ή βιοχημικά στοιχεία, έχουν την ικανότητα να μεταμορφώνονται σε πολυκύτταρους οργανισμούς με νέες λειτουργίες.
Το 2021, ερευνητές στις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι τα κύτταρα από δέρμα νεκρών βατράχων ήταν σε θέση να προσαρμοστούν αυθόρμητα σε πολυκύτταρους οργανισμούς που ονομάζονται «xenobots» ή να «αυτοσυναρμολογηθούν» σε μικροσκοπικούς πολυκύτταρους οργανισμούς -τα «ανθρωπομπότ»- που μπορούν να κινούνται στο περιβάλλον τους, αλλά και να επιδιορθώνουν τον εαυτό τους.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις