Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για το Μετρό: Θα επιμείνουμε μέχρι να φτάσει παντού
«Είμαστε υποχρεωμένοι να εντείνουμε τη διεκδίκησή μας ώστε το Μετρό να φτάσει παντού, σε ολόκληρη την πόλη, το ταχύτερο δυνατό» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Τις εγκαταστάσεις και σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης. Ο κ. Αγγελούδης ξεναγήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικό Μετρό Νίκο Κουρέτα στο Αμαξοστάσιο της Πυλαίας, όπου βρίσκεται και το κέντρο ελέγχου λειτουργίας του Μετρό. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν μαζί σε συρμό, κάνοντας στάσεις στους σταθμούς Αγίας Σοφίας και Βενιζέλου.
Σε δήλωσή του αμέσως μετά ο κ. Αγγελούδης σημείωσε τα εξής:
«Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικό Μετρό Νίκο Κουρέτα για την πλήρη και αναλυτική ενημέρωση. Οι Θεσσαλονικείς θα έχουμε στη διάθεσή μας τους επόμενους μήνες το πιο σύγχρονο και ασφαλές Μετρό της Ευρώπης».
Η εκκρεμότητα

Εκκρεμότητα χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης την απουσία Μετρό τόσα χρόνια από την πόλη, λέγοντας: «Προφανώς η 3οή Νοεμβρίου σηματοδοτεί το κλείσιμο μιας μεγάλης εκκρεμότητας που ταλαιπώρησε την πόλη για πάνω από τρεις δεκαετίες. Πρόκειται για ένα κορυφαίο συγκοινωνιακό έργο που πέρα από τα προφανή οφέλη στην καθημερινότητα των πολιτών συμβολίζει πως κάτι, επιτέλους, αλλάζει, πως τα έργα στη Θεσσαλονίκη δεν αρχίζουν μόνο, αλλά και τελειώνουν.
Την ίδια ώρα, είναι σαφές πως η λειτουργία της βασικής γραμμής του Μετρό οφείλει να είναι μόνο η εκκίνηση, πρέπει να κοιτάξουμε άμεσα την επόμενη ημέρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να εντείνουμε τη διεκδίκησή μας ώστε το Μετρό να φτάσει παντού, σε ολόκληρη την πόλη, το ταχύτερο δυνατό.
Μετά την παράδοση της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά το δεύτερο εξάμηνο του 2025, θα πρέπει να ακολουθήσουν ρητές δεσμεύσεις, ώστε εντός ενός συγκεκριμένου, ρεαλιστικού χρονοδιαγράμματος, να φτάσει τόσο στο Αεροδρόμιο όσο και στα δυτικά της πόλης. Διεκδικούμε για τη Θεσσαλονίκη συνέχεια, αποτελεσματικότητα και συνέπεια».
- Μήνυμα Πλακιά σε Κωνσταντοπούλου: «Δεν θα επιτρέψω να γίνει μπάχαλο η δίκη» – Τι είπε για την Καρυστιανού
- Πασχαλινά δώρα στα Ειδικά Σχολεία της πόλης από τον Δήμο Πειραιά
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη Βουλή η δικογραφία για Σπήλιο Λιβανό και Φωτεινή Αραμπατζή – Τη Μ. Τρίτη οι υπόλοιποι έντεκα
- Συγκλονίζει ο Εμπαπέ: «Με αποκαλούσαν μαϊμού – Ήθελα να φύγω από την εθνική Γαλλίας»
- Φως στο Τούνελ: Επιστρέφει με τρεις καθηλωτικές υποθέσεις
- Άσκηση ετοιμότητας στο Δήμο Αγίου Νικολάου
- ΣΥΡΙΖΑ: Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, η πολιτική ευθύνη των σκανδάλων ανήκει στον Μητσοτάκη
- Χαλασμένο καζανάκι και προβλήματα στo email – Γήινες αναποδιές ταλαιπώρησαν τους αστροναύτες του Artemis II
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442