Ισραήλ: «Αγανάκτηση» Μακρόν για τους έξι νεκρούς ομήρους – Αξιώνει να σταματήσει ο πόλεμος
Χρειάζεται άμεσα κατάπαυση του πυρός, τονίζει ο Εμανουέλ Μακρόν, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για τους έξι ομήρους που βρέθηκαν νεκροί στη Γάζα.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Stephanie Lecocq) εξέφρασε χθες Κυριακή την «αγανάκτησή» του για τον εντοπισμό «έξι ομήρων που σκοτώθηκαν από τη Χαμάς στη Γάζα», ζητώντας «να σταματήσει ο πόλεμος».
Η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε πως οι όμηροι σκοτώθηκαν από πυρά σχεδόν «εξ επαφής»
«Αποσβόλωμα και αγανάκτηση για την εξεύρεση έξι ομήρων που σκοτώθηκαν από τη Χαμάς στη Γάζα. Οι σκέψεις μου βρίσκονται στις οικογένειες και στους οικείους τους. Χρειάζεται άμεσα κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση όλων των ομήρων, συμπεριλαμβανομένων των συμπατριωτών μας Οχάντ Γιαχαλομί και Οφέρ Καλδερόν», ανέφερε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους μέσω X. «Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει», πρόσθεσε.
Shock and indignation at the discovery of the six hostages killed by Hamas in Gaza. My thoughts are with their loved ones.
There must be an immediate ceasefire and the release of all hostages, including our compatriots Ohad Yahalomi and Ofer Kalderon.
The war must stop.
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) September 1, 2024
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν χθες Κυριακή πως εντόπισαν τα πτώματα έξι ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας.
Κατά το ισραηλινό υπουργείο Υγείας, η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε πως σκοτώθηκαν από πυρά σχεδόν «εξ επαφής» το διάστημα «από την Πέμπτη ως την Παρασκευή το πρωί».
Πυροβολήθηκαν «πολλές φορές»
«Οι έξι όμηροι πυροβολήθηκαν εξ’ επαφής από τρομοκράτες της Χαμάς πολλές φορές», ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου Σίρα Σόλομον σε ανακοίνωσή της.
Μάλιστα, η τραγική ειρωνεία είναι πως τρεις από αυτούς, επρόκειτο ν’ απελευθερωθούν στο πρώτο στάδιο της επόμενης συμφωνίας απελευθέρωσης ομήρων και κατάπαυσης του πυρός.
Ο εντοπισμός τους έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε όλο το Ισραήλ, με την πίεση στον Μπενιαμίν Νετανιάχου να εντείνεται τόσο από την κοινωνία, όσο και από το εσωτερικό της κυβέρνησης.
Πηγή: ΑΠΕ
- Η εξέγερση στο Λβιβ της Ουκρανίας εναντίον των στρατολογητών
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442