Πέθαναν δύο αγόρια που είχαν θαφτεί κάτω από αμμόλοφο, λόγω κατολίσθησης σε παραλία της Δανίας
Τα παιδιά, έσκαβαν σε έναν αμμόλοφο στα δυτικά παράλια της Δανίας, ο οποίος κατέρρευσε και τα καταπλάκωσε - Έμειναν θαμμένα στην άμμο επί 40 λεπτά, ενώ ο κόσμος στην παραλία έσκαβε για να τα απεγκλωβίσει
Τα δύο αγόρια από τη Γερμανία, ηλικίας 9 και 12 ετών, που είχαν θαφτεί στην άμμο την Κυριακή, μετά από κατολίσθηση αμμόλοφου σε μια παραλία της Δανίας, έχασαν τη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, ανακοίνωσε σήμερα (28/8) η δανέζικη αστυνομία.
Τα παιδιά, που κατάγονταν από την περιοχή του Μονάχου, έσκαβαν σε έναν αμμόλοφο στη Βόρεια Γιουτλάνδη, ο οποίος κατέρρευσε και τα καταπλάκωσε.
«Τα δύο αγόρια από τη Γερμανία, που θάφτηκαν κάτω από την άμμο στο Βόρουπερ την Κυριακή, πέθαναν το βράδυ της Τρίτης», ανέφερε η αστυνομία της Γιουτλάνδης, κάνοντας λόγο για «τραγικό δυστύχημα».
Τα παιδιά, που έκαναν διακοπές με τις οικογένειές τους, έμειναν θαμμένα στην άμμο επί 40 λεπτά, ενώ ο κόσμος στην παραλία έσκαβε για να τα απεγκλωβίσει, μέχρι που έφτασαν στο σημείο τα σωστικά συνεργεία. Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, αλλά η κατάστασή τους ήταν πολύ σοβαρή.
Υπήρξε και δεύτερο περιστατικό με ένα αγόρι που διασώθηκε
Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, ένα άλλο αγόρι παγιδεύτηκε την Κυριακή έπειτα από μια κατολίσθηση αμμόλοφου στο νοτιοδυτικό τμήμα της Γιουτλάνδης, όμως διασώθηκε σύντομα και δεν τραυματίστηκε.
Έπειτα από αυτά τα ατυχήματα, οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα δυτικά παράλια της Δανίας, επειδή οι ισχυρές βροχές κατέστησαν ασταθείς τους αμμόλοφους.
«Απευθύνουμε έκκληση να επιδειχθεί προσοχή στις ζώνες των αμμόλοφων, έπειτα από κατολισθήσεις που σημειώθηκαν χθες στις δυτικές ακτές», έγραψαν οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών της Βόρειας Γιουτλάνδης στο Χ.
Παράλληλα, ζήτησαν από ντόπιους και τουρίστες να παραμένουν στα προκαθορισμένα μονοπάτια, να προσέχουν τα παιδιά, να μην σκαρφαλώνουν στους απόκρημνους λόφους και να μην σκάβουν τρύπες στους αμμόλοφους.
- Σε Live Streaming η παρέλαση του Κυπελλούχου ΟΦΗ
- Κεφαλονιά: Κοκαΐνη, κάνναβη και αλκοόλ στο αίμα της Μυρτούς – Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις
- Έκρυβαν χειροβομβίδα σε μπαλκόνι διαμερίσματος στην Κυψέλη
- Τέμπη: Επιμένει στην «ατομική ευθύνη» του σταθμάρχη το Δημόσιο
- Ο ημιτελικός που θα έπρεπε να είναι… τελικός
- Άγιος Δημήτριος: Τι λέει η πρώην σύντροφος του 20χρονου δράστη – Τι ισχυρίζεται ο ίδιος για το στυγερό έγκλημα
- Γεροβασίλη για υποκλοπές: Δεν είναι δικαιοσύνη αυτή που δεν σέβεται του δικαστές της
- Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους «16» του Masters της Μαδρίτης – Ισχυρός ο επόμενος αντίπαλος (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442