Οι Αμερικανοί κάνουν απόβαση στο Λονδίνο – «Χτυπάνε» τα πολυτελή ακίνητα
Οι Βρετανοί κτηματομεσίτες που θέλουν να πουλήσουν τα ακριβότερα σπίτια της πόλης βλέπουν όλο και περισσότερο τους Αμερικανούς αγοραστές
Κάποτε, η συμφωνία των 32 εκατ. λιρών (ή αλλιώς 55 εκατ. δολαρίων) για ένα σπίτι στη μοντέρνα περιοχή Notting Hill δε θα είχε προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση μεταξύ των μεσιτών υψηλού επιπέδου του Λονδίνου, οι οποίοι έχουν δει δεκάδες παρόμοιες αγορές την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με τους business times.
Αλλά εν μέσω πτώσης στις συναλλαγές πολυτελείας φέτος, η πώληση ξεχώρισε – όπως και η εθνικότητα του αγοραστή: είναι Αμερικανός.
Οι κτηματομεσίτες που θέλουν να πουλήσουν τα ακριβότερα σπίτια της πόλης βλέπουν όλο και περισσότερο τους Αμερικανούς αγοραστές ως την καλύτερη ελπίδα τους για την αναζωογόνηση μιας αγοράς που έχει πληγεί από τους αυστηρότερους φόρους για τους πλούσιους.
Ο Jo Eccles – ο διευθύνων σύμβουλος της Eccord που εκπροσώπησε τον αγοραστή της έπαυλης του Notting Hill στην πώληση του περασμένου μήνα – είναι μεταξύ των τοπικών μεσιτών που λένε ότι οι πολιτικές και κοινωνικές προκλήσεις στις ΗΠΑ, μαζί με ένα ισχυρό δολάριο, προκαλούν αύξηση της μετανάστευσης στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Aμερικανική επέλαση
«Οι Αμερικανοί είναι πολύ πιο αποφασιστικοί με τις αγορές, εν μέρει επειδή δεν θέλουν να επιστρέψουν στις ΗΠΑ λόγω ζητημάτων όπως το έγκλημα με όπλα», δήλωσε ο Eccles σε συνέντευξή του.
«Με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες υπέρ τους, οι Αμερικανοί έχουν ήδη κάνει την αριθμητική τους ανάλυση και είναι οπλισμένοι με την προσφορά τους, γνωρίζοντας τις φορολογικές εκτιμήσεις πριν φτάσουν. Αυτή είναι μια έντονη αντίθεση με πριν από τρία χρόνια, όταν οι Αμερικανοί πελάτες μας συνήθως νοίκιαζαν πριν αγοράσουν, και χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να ριζώσουν στο Λονδίνο».
Οι ΗΠΑ είναι η μόνη διεθνής αγορά υψηλότερης ζήτησης από έτος σε έτος αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με έρευνα των κτηματομεσιτών του Λονδίνου από τον ερευνητή LonRes, με ορισμένους μεσίτες πολυτελείας να λένε ότι βασίζονται στους Αμερικανούς ως κύρια πελατειακή τους βάση.
Το μερίδιο των αγοραστών στις ΗΠΑ που αγοράζουν κατοικίες στο Λονδίνο αυξήθηκε στο 6,1% τους πρώτους έξι μήνες του έτους από 3,3% το δεύτερο εξάμηνο του 2023 – η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση μισού σε μισό τα τελευταία 12 χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της χρηματιστηριακής Knight Frank.
Ο αγοραστής του Notting Hill μετέφερε την οικογένειά του για να επεκτείνει την επιχείρησή του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ένας άλλος Αμερικανός πελάτης αγόρασε ένα σπίτι στο Κένσινγκτον για 18 εκατομμύρια λίρες περίπου ένα χρόνο νωρίτερα, εν μέρει λόγω της ένοπλης βίας στην πατρίδα του, δήλωσε ο Eccles.
Πηγή: ΟΤ
- Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Κιλελέρ – Σηκώθηκαν δύο ελικόπτερα
- Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με νεκρή 71χρονη που παρασύρθηκε από τουριστικό λεωφορείο
- Κινεζική δοκιμή πλανητικής άμυνας θα χτυπήσει αστεροειδή με ταχύτητα Mach 26
- Μεντιλίμπαρ: «Δύσκολη ομάδα η Ναϊμέγκεν – Τα φιλικά μας βοηθούν να συνηθίσουμε τον τρόπο παιχνιδιού τους»
- Η Χαμάς εξέλεξε νέο ηγέτη – Είναι ο 65χρονος Χαλίλ αλ-Χάγια, που διαδέχεται τον δολοφονηθέντα Γιαχία Σινουάρ
- Γιος γνωστού καλλιτέχνη ο τραυματίας στην άγρια συμπλοκή ανήλικων στον Πλαταμώνα – «Τον μαχαίρωσαν απρόκλητα»
- ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Συμεών Κεδίκογλου
- Anarchy in the UK: όταν παίχτηκε πρώτη φορά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442