
Λίβανος: Επτά νεκροί από ισραηλινά χτυπήματα – Ανάμεσά τους και ένα παιδί
Νέα πολύνεκρα χτυπήματα του Ισραήλ στον Λίβανο
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, από σημερινά ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων (NNA) και πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.
Ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε σπίτι στην πόλη Άιτα αλ Ζαμπάλ, σκοτώνοντας έναν μαχητή της Χεζμπολάχ και ένα 7χρονο παιδί, ανέφερε πηγή από τις λιβανέζικες υπηρεσίες ασφαλείας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Από την πλευρά της, η λιβανέζικη οργάνωση γνωστοποίησε πως κατά την επίθεση σκοτώθηκε ο μαχητής της, Μοχάμεντ Νάζιμ.
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν πως εξαπέλυσαν επιθέσεις στις προαναφερθείσες τοποθεσίες
Νωρίτερα, σε ισραηλινό πλήγμα στην πόλη Τέιρ Χάρφα είχαν βρει τον θάνατο τρεις άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Δύο μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν επίσης σε ισραηλινές επιθέσεις, μια στην Αϊταρούν και μια στην Μέις αλ Ζαμπάλ.
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν πως εξαπέλυσαν επιθέσεις στις προαναφερθείσες τοποθεσίες, υπογραμμίζοντας ότι «εξοντώθηκαν τρομοκράτες της Χεζμπολάχ» στον νότιο Λίβανο.
Στους 600 οι νεκροί από την αρχή του πολέμου
Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Σε αυτό το διάστημα έχουν σκοτωθεί περίπου 600 άνθρωποι στον Λίβανο, κυρίως μαχητές της Χεζμπολάχ αλλά και τουλάχιστον 131 άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).
Στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα συριακά υψίπεδα του Γκολάν έχουν χάσει τη ζωή τους 23 στρατιώτες και 26 άμαχοι, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.
- Συνταγή: Ριζότο με μάραθο και ρόκα
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Βραζιλία-Νορβηγία και Μεξικό-Αγγλία διεκδικούν δυο εισιτήρια για τους «8»
- Ο μύθος της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας: Πώς οι εταιρικοί κολοσσοί έγιναν τράπεζες εις βάρος των εργαζομένων
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Το πρώτο ζευγάρι των προημιτελικών και ο δρόμος μέχρι τον τελικό (pic)
- Ο Βανς προειδοποίησε για… «αναβίωση της κομμουνιστικής απειλής στο έδαφος των ΗΠΑ»
- ΝΥΤ: Γιατί ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ υποστήριξε τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ – Δεν θα παρευρεθεί στην κηδεία


