Φωτιά στην Αττική: Οι φλόγες πλησιάζουν το Αστεροσκοπείο Πεντέλης – Καίγεται ο περίβολος
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο στην Πεντέλη εκκενώθηκε λίγες ώρες νωρίτερα
Δραματικές είναι οι διαστάσεις που έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε χθες, Κυριακή 11 Αυγούστου καθώς σήμερα έχει φτάσει μέχρι την περιοχή της Πεντέλης. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σπίτια της περιοχής παραδόθηκαν στις φλόγες.
Πιο συγκεκριμένα, αυτή την ώρα καίγεται ο περίβολος στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης.
Για προληπτικούς λόγους, το Εθνικό Αστεροσκοπείο στην Πεντέλη εκκενώθηκε λίγες ώρες νωρίτερα καθώς η φωτιά πλησίαζε στο Αστεροσκοπείο
Κόλαση φωτιά στην Πεντέλη
Η «ετοιμότητα κρατικού μηχανισμού» αποδείχτηκε ελλιπής με τις αναφορές για καμένα σπίτια να είναι δεκάδες. Τη Δευτέρα η φωτιά πέρασε στον αστικό ιστό καίγοντας σπίτια στην Πεντέλη και στα Βριλήσια. Από το πρωί έχουν καταγραφεί περισσότερες από 40 αναζοπυρώσεις με τη Νέα και Παλαιά Πεντέλη να βιώνει την… «κόλαση».
Καίγονται σπίτια, σχολεία, παιδικό σταθμός, ο προαύλιος χώρος του δημαρχείου το νέο κλειστό γυμναστήριο.
Στο Πάτημα Βριλησσίων καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις με τους κατοίκους να προσπαθούν με κλαδιά να ανακόψουν τη πορεία της φωτιάς και αστυνομικούς να ζητούν από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή, την ώρα που ίδιοι προσπαθούν να προστατέψουν τις περιουσίες τους, αρνούμενοι να φύγουν.
Από το Βαρνάνα μέχρι το Γραμματικό, από το Καπανδρίτι μέχρι τη Λίμνη του Μαραθώνα, από τον Άγιο Στέφανο, τη Σταμάτα, τη Δροσιά και τον Διόνυσο μέχρι την Πεντέλη. Από τη Νέα Μάκρη τη Ραπεντόζα και την Καλλιτεχνούπολη στον αστικό ιστό, το πάτημα Χαλανδρίου το πάτημα Βριλησσίων ο εφιάλτης της πύρινης λαίλαπας στην Αττική δεν έχει τέλος.
- Christina O: Πωλείται η θρυλική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση – «Βουτιά» στην τιμή
- Αποθεώθηκε ξανά ο Μουζακίτης – Διάσημη ποδοσφαιρική πλατφόρμα… ανέλυσε το ταλέντο του
- Πάνω από 3 εκατ. Ευρώ για το Νοσοκομείο Ρόδου για υλικοτεχνική αναβάθμιση από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ομολόγησε εκ νέου ότι δεν είχε τις τυπικές προϋποθέσεις να προσληφθεί – Να τον αποπέμψει ο πρωθυπουργός
- Λαζαρίδης: Δεν είχε πτυχίο πανεπιστημίου αλλά… δεν χρειαζόταν – «Το Μαξίμου δεν μου ζήτησε εξηγήσεις»
- Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος: Νηφάλια κρίση και βαθιά πίστη
- Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη εφ’όλης της ύλης: Η δουλειά, οι κρίσεις πανικού και η «τελεία» στη σχέση-ρουτίνα
- Οι Υποκλοπές, το ρεπορτάζ και οι δημοσιογράφοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442