Ο Κενυάτης Εμάνουελ Γουανγιόνγι, δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης πέρυσι, πέτυχε με 1:43.32 τον καλύτερο χρόνο στις τρεις ημιτελικές σειρές των 800μ., στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».
Τον ακολούθησε ο Αμερικανός Μπράις Χόπελ με 1:43.41, ενώ νικητές στις άλλες δύο σειρές (που ήταν σαφώς πιο αργές) αναδείχθηκαν ο Αλγερινός Τζαμέλ Σετζάτι, που έχει την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, και ο Καναδός παγκόσμιος πρωταθλητής Μάρκο Αροπ.
Εκτός του αυριανού (10/8) τελικού έμεινε ο Βρετανός Μπεν Πάτισον, που ήταν τρίτος πέρυσι στη Βουδαπέστη.
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι στη Λισαβόνα ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Σπόρτινγκ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 και να χάνουν έδαφος στη μάχη με την Πόρτο για τον τίτλο.
Η Γκλάντμπαχ επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία και επικράτησε εκτός έδρας της Μάιντς με 1-0, με τους γηπεδούχους να μένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Καταιγιστικός ήταν ο Εργκίν Αταμάν στο flash interview μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Βαλένθια, καθώς υπογράμμισε ότι η ομάδα του έκανε λάθη και δεν άξιζε τη νίκη.