Η Ισπανία πήρε το «θρίλερ» με την Ολλανδία και… φουλάρει για το χρυσό (19-18)
Μετά από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό η εθνική πόλο γυναικών της Ισπανίας επικράτησε με 19-18 στα πέναλτι της Ολλανδίας του Ευάγγελου Δουδέση και προκρίθηκε στον τελικό.
Μετά από έναν απίθανο ημιτελικό, η Ισπανία νίκησε την Ολλανδία 19-18 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 14-14) και εξασφάλισε -για τρίτη φορά στις τελευταίες τέσσερις διοργανώσεις- την πρόκριση στον τελικό του γυναικείου τουρνουά πόλο των Ολυμπιακών Αγώνων.
Οι «οράνιε» του Ευάγγελου Δουδέση κατάφεραν να επιστρέψουν από το -5 του ημιχρόνου και να περάσουν μπροστά στην τελευταία περίοδο, αλλά «λύγισαν» στη διαδικασία των πέναλτι και θα αρκεστούν στη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου.
Η ισπανική… επέλαση της πρώτης περιόδου έφερε την ιβηρική ομάδα να προηγείται με το εντυπωσιακό 6-1, διαφορά την οποία διατήρησε ως το ημίχρονο (10-5), με την επίθεση της «ρόχα» να πετάει… φωτιές. Όμως στο τρίτο οκτάλεπτο οι Ολλανδές εξαπέλυσαν την αντεπίθεσή τους και, με τέσσερα αναπάντητα γκολ μέσα σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά, έκαναν τον ημιτελικό ντέρμπι. Η Τεν Μπρουκ με εξαιρετικά εκτελεσμένη λόμπα ισοφάρισε 11-11 στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου και το ματς ξεκινούσε από την αρχή.
Οι πρωταθλήτριες κόσμου πήραν δύο φορές προβάδισμα στο τελευταίο οκτάλεπτο, αλλά η Ισπανία απάντησε και τις δύο φορές άμεσα. Στα 30 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, η Μάικα Γκαρσία ξεμαρκαρίστηκε στα 2μ. και έβαλε ξανά μπροστά τη φιναλίστ του Τόκιο, όμως, μετά το τάιμ-άουτ του Δουδέση, η Ολλανδία σε επίθεση επτά εναντίον έξι σκόραρε με τη Σλίκινγκ στα επτά δευτερόλεπτα και ισοφάρισε 14-14.
Τα οκτάλεπτα: 1-6, 5-10, 11-11, 14-14, 18-19 πεν.
Ολλανδία: Φαν ντε Κράατς 5, Λ. Ρόγκε 3, Σέβενιχ 2, Γιάουστρα 2, Τεν Μπρουκ 2, Σλίκινγκ, Φαν ντερ Σλουτ, Κόινινγκ, Μπ. Ρόγκε
Ισπανία: Φόρκα 6, Ρουίθ 5, Ορτίθ 2, Γκαρσία 2, Λέιτον 2, Εσπάρ, Κρέσπι
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (31/5): Πού θα δείτε Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη και φιλικά ενόψει Μουντιάλ
- Σπερς – Νικς: Και τώρα οι δύο τους – Αυτό είναι το πρόγραμμα των τελικών του NBA
- Χάος στο Παρίσι μετά τον τελικό του Champions League – Σοβαρά επεισόδια με 416 προσαγωγές και ολονύχτιες συγκρούσεις (vids)
- Οι Σπερς εκθρόνισαν τους Θάντερ με MVP Γουεμπανιάμα και έφυγαν για τελικούς με τους Νικς (vid)
- Οπαδοί του Ολυμπιακού πήγαν στο σπίτι του Πίτερς για να του ζητήσουν να μείνει
- Μήτρου-Λονγκ: «Θέλω τίτλο με τον Άρη, σπίτι μου η Θεσσαλονίκη»
- ‘Ετσι αποθέωσε η Euroleague τον Πίτερς (vid)
- Η Άρσεναλ έχασε το Champions League χωρίς… ήττα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 31.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/rad-pozniakov-134-72ac7W4-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442