Κάμαλα Χάρις: Το Ισραήλ έχει «δικαίωμα να αμυνθεί» έναντι της Χεζμπολάχ του Λιβάνου
«Πρέπει να εργαστούμε για να υπάρξει διπλωματική λύση ώστε να τερματιστούν οι επιθέσεις» τόνισε η Κάμαλα Χάρις
Η αμερικανίδα αντιπρόεδρος και υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, η Κάμαλα Χάρις, έκρινε χθες Τρίτη πως το Ισραήλ έχει το «δικαίωμα να αμυνθεί» έναντι της Χεζμπολάχ, η οποία είναι «τρομοκρατική οργάνωση».
Ωστόσο «πρέπει να εργαστούμε για να υπάρξει διπλωματική λύση ώστε να τερματιστούν οι επιθέσεις», πρόσθεσε η κυρία Χάρις, μετά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, η οποία είχε στόχο κατά τον ισραηλινό στρατό κορυφαίο στέλεχος του στρατιωτικού βραχίονα του λιβανικού κινήματος, που ευθυνόταν κατ’ αυτόν για την επίθεση του Σαββάτου στο προσαρτημένο στο Ισραήλ τμήμα του υψιπέδου του Γκολάν, όταν σκοτώθηκαν 12 παιδιά.
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Η Κάμαλα Χάρις έχει οριακό προβάδισμα μίας ποσοστιαίας μονάδας έναντι του Ντόναλντ Τραμπ σε νέα δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos για τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Η τριήμερη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, έδειξε ότι η Κάμαλα Χάρις υποστηρίζεται από το 43% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, με τον Ντόναλντ Τραμπ να υποστηρίζεται από το 42%, εντός του περιθωρίου λάθους των 3,5 ποσοστιαίων μονάδων της δημοσκόπησης.
Αν και η Χάρις δεν έχει παρουσιάσει ακόμη τις προτάσεις της, οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι θα τηρήσει ευρέως το τρέχον μείγμα οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Μπάιντεν. Αυτό περιλαμβάνει σημαντικές επιδοτήσεις για την πράσινη ενέργεια, εστίαση στην αντιμετώπιση του υψηλού κόστους διαβίωσης και διατήρηση των φοροελαφρύνσεων για οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.
- Φοιτητική στέγη: Τα ακριβότερα ενοίκια γύρω από τα πανεπιστήμια
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
- Ταμείο Ανάκαμψης: Μνημείο κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους μικρομεσαίους, στοχεύει στους συνταξιούχους- Η «κοινωνική συμμαχία» του Ανδρουλάκη και η φυγή προς τα μπρος
- Σισμανόγλειο: «Νοσηλεύτρια σε πανικό φώναζε ‘φωτιά’ – Είχε πάρα πολύ καπνό, δεν μπορούσες να δεις τίποτα»
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
- Έρευνα: 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της
- Από τα ελληνικά νησιά έως τα Τίρανα και τη Βαρκελώνη: Οι διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν το τίμημα του υπερτουρισμού στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442