Φωτιά στην Εύβοια: Νέο μήνυμα από το 112
Μαίνεται για δεύτερη μέρα η φωτιά στην Εύβοια - Νέο μήνυμα εκκένωσης έλαβαν πριν από λίγο οι κάτοικοι των Κριεζών
Για δεύτερη μέρα μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, προσπαθώντας να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο. Η φωτιά καίει στο δάσος στον οικισμό Πετριές του δήμου Κύμης – Αλιβερίου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.
Συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί, ξεκίνησαν τις ρίψεις από αέρος, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ επιτόπου επιχειρούν 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες δασοκομάντος, 56 οχήματα και πλήθος εθελοντών. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες των ΟΤΑ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Από την φωτιά τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης, ο οποίος διακομίστηκε με εγκαύματα στο κέντρο υγείας Αλιβερίου.
Σημειώνεται πως υπάρχουν μαρτυρίες κατοίκων και εθελοντών, οι οποίοι έκαναν λόγο για νέες εκρήξεις τα ξημερώματα, γύρω στις 3, όταν και σύμφωνα με εθελοντή υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση.
Ήχησε ξανά το 112
Μάλιστα, νέο μήνυμα εκκένωσης έλαβαν πριν από λίγο οι κάτοικοι των Κριεζών για εκκένωση προς Αλιβέρι.
Το μήνυμα που έλαβαν οι πολίτες
Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής
«Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, δίνουν πραγματική μάχη για τον περιορισμό της πυρκαγιάς στην Εύβοια. Βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου και οι συνθήκες το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα είναι δυσκολότερες. Μεγάλη προσοχή από όλους μας. Για οτιδήποτε νεότερο θα ακολουθήσει επόμενη ενημέρωση» τόνισε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.
- Χαμένη σελίδα από το Παλίμψηστο του Αρχιμήδη βρέθηκε ξανά μετά από 120 χρόνια
- ΗΠΑ: Άγριο έγκλημα – 74χρονος σκότωσε και διαμέλησε την 33χρονη σύζυγό του
- Ανδρουλάκης: Αποκαλύφθηκε ότι το Predator ήταν το όπλο του παρακράτους, που έστησε ο Πρωθυπουργός και το Μαξίμου – Ο Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει τώρα
- Το ρεκόρ που ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός με τη νίκη επί της Μπέτις
- Καρδίτσα: Διακόπηκαν τα σχολικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ λόγω συσσωρευμένων χρεών της Περιφέρειας
- Θεσσαλονίκη: Μήνυση για προσβολή μνήμης νεκρού από την οικογένεια της καθηγήτριας μετά την επιστολή γονέων


