Στην γεφύρωση της επιχειρηματικότητας με τα Πανεπιστήμια στοχεύει η Περιφέρεια Πελοποννήσου
Ζητούμενο η δημιουργία ενός ενιαίου και υγειούς οικοσυστήματος.
Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση ενημέρωσης των Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα αφορούσε την προσπάθεια διασύνδεσης της επιχειρηματικότητας με την έρευνα των πανεπιστημίων, κάτι που θεωρείται σημαντικό για την περαιτέρω προώθηση της τοπικής επιχειρηματικότητας, αυτό δηλαδή που επιδιώκει και η περιφέρεια Πελοποννήσου να ενισχύσει.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό η επιχειρηματικότητα να συνδεθεί με την έρευνα των πανεπιστήμιων και η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση που προωθεί τέτοιες ιδέες».
Ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Κλιματικής Ουδετερότητας του Δήμου Καλαμάτας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να αναπτυχθεί ένα οικοσύστημα με την επιχειρηματικότητα, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τους Κόμβους Επιχειρηματικότητας και πρέπει να γίνουμε όλοι συμμέτοχοι αυτής της προσπάθειας».
Η ανάγκη της γεφύρωσης
Στην συζήτηση που ακολούθησε τονίστηκε για το πως μπορεί το δίπολο επιχειρηματικότητας και ακαδημαϊκής έρευνας μπορεί να γεφυρωθεί με στόχο την δημιουργία ενός ενιαίου και υγειούς οικοσυστήματος.
Προέκυψε πως είναι έντονη η ανάγκη για την αλληλεπίδραση της ακαδημαϊκής με την επιχειρηματική κοινότητα και η άμεση και ουσιώδης σύνδεση της αγοράς εργασίας, με τις δεξιότητες και τις γνώσεις των φοιτητών και των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
- Η Χαμάς εξέλεξε νέο ηγέτη – Είναι ο 65χρονος Χαλίλ αλ-Χάγια, που διαδέχεται τον δολοφονηθέντα Γιαχία Σινουάρ
- Γιος γνωστού καλλιτέχνη ο τραυματίας στην άγρια συμπλοκή ανήλικων στον Πλαταμώνα – «Τον μαχαίρωσαν απρόκλητα»
- ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Συμεών Κεδίκογλου
- Anarchy in the UK: όταν παίχτηκε πρώτη φορά
- Επίσημα Όσμαν στον ΠΑΟΚ: Το πρώτο μήνυμα του Τούρκου φόργουορντ
- ΑΑΔΕ: Διαχειρίστρια δηλώνει άστεγη, αλλά διαμένει σε βίλα με πισίνα – «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι
- Γαλλία: Ένας 21χρονος αυτοκτόνησε – Η οικογένειά του ζητά ανεξάρτητη έρευνα, λέγοντας ότι ήταν θύμα ρατσισμού
- Κυψέλη: Ακαθόριστα τα αίτια θανάτου της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή σε βαλίτσα – Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442