
Αναγκαία η στήριξη στους μικρούς δήμους για να προλάβουν τις τεχνολογικές εξελίξεις
Ο Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού μιλώντας στην μόνιμη ειδική επιτροπή Περιφερειών επισήμανε την ανάγκη να υποστηριχθούν οι μικροί δήμοι της χώρας.
Για να μπορέσουν οι μικροί, ορεινοί και νησιωτικοί δήμοι να ακολουθήσουν τις τεχνολογικές εξελίξεις πρέπει να υποστηριχθούν και αυτό είναι προαπαιτούμενο, δήλωσε ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, εκπροσωπώντας ως μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, τον πρόεδρο Λάζαρο Κυρίζογλου.
Ειδικότερα, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών, υπό την Προεδρία του κ. Εμμανουήλ Κόνσολα, με θέμα «Η Έδρα της UNESCO – Η Έδρα για τις Δημιουργικές, Έξυπνες Βιώσιμες Πόλεις και Περιφέρειες», εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος.
Στην ομιλία του, ο κ. Αποστολόπουλος, μεταξύ άλλων, επισήμανε:
«Η UNESCO, έχει δημιουργήσει την Έδρα «Έξυπνες πόλεις και βιώσιμες πόλεις» με στόχο την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας.
Πρόκειται για μία εξαιρετική πρωτοβουλία που στοχεύει στην προώθηση της δημιουργικότητας και της βιωσιμότητας των πόλεων και των περιφερειών.
Οι πόλεις μας έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται σε τομείς όπως η έρευνα, η εκπαίδευση, η κατάρτιση, η δημιουργία δικτύων συνεργασίας, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με τη χρήση της τεχνολογίας, κ.ά.
Η αναγκαία ενίσχυση των δήμων
Το θέμα είναι να μπορούν όλοι οι Δήμοι να ανταποκριθούν σε αυτές τις πρωτοβουλίες και να δεχθούν τα οφέλη τους.
Η Κ.Ε.Δ.Ε, το Ι.Τ.Α. και άλλοι φορείς θα πρέπει να βοηθήσουμε τους μικρούς νησιωτικούς και τους ορεινούς Δήμους που ενδεχομένως να μην έχουν ούτε το απαιτούμενο αλλά ούτε το κατάλληλο προσωπικό, ώστε να ανταποκριθούν στις τεχνολογικές προκλήσεις».
- «Πράσινο φως» από την Κομισιόν για προσωρινή χρήση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης για άλλες δαπάνες
- Ανεβαίνει το θερμόμετρο στις σχέσεις Κίνας-Ιαπωνίας – «Κίνδυνος σύγκρουσης τα επόμενα δύο χρόνια»
- Ασανσέρ: Λήγει η παράταση απογραφής στις 30 Ιουνίου – Τι ισχύει με τα πρόστιμα
- Ο ΠΟΥ κήρυξε το ξέσπασμα του Έμπολα σε Κονγκό και Ουγκάντα ως «παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης»
- Καναδός βρέθηκε θετικός στον χανταϊό, σύμφωνα με αξιωματούχους της Βρετανικής Κολομβίας
- Κλιμάκωση των κυβερνοεπιθέσεων τον Απρίλιο 2026

