Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Μακεδονία: Στο συνταγματικό όνομα ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση αφού έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

Βόρεια Μακεδονία: Στο συνταγματικό όνομα ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση αφού έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

«Ορκίζομαι πως το αξίωμα του πρωθυπουργού/υπουργού θα το ασκώ υπεύθυνα και ευσυνείδητα, σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Με 77 ψήφους «υπέρ» και 22 «κατά» η νέα κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας, με επικεφαλής το δεξιό κόμμα VMRO-DPMNE και με πρωθυπουργό τον αρχηγό του κόμματος αυτού, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, έλαβε λίγο τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή (στη φωτογραφία του Reuters/Ognen Teofilovski, επάνω, ο κ. Μίτσκοσκι απευθύνεται στους βουλευτές κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του).

«Επαίσχυντος» ο προσδιορισμός «Βόρεια», αλλά αποτελεί πλέον μέρος του νομικού συστήματος της χώρας και γι’ αυτό «συμβιβάζεται»

Στην τελετή ορκωμοσίας που ακολούθησε της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, τόσο ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι όσο και οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης ορκίστηκαν σύμφωνα με το συνταγματικό όνομα της χώρας «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

«Ορκίζομαι πως το αξίωμα του πρωθυπουργού/υπουργού θα το ασκώ υπεύθυνα και ευσυνείδητα, σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», αναφώνησαν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας τον όρκο που υπαγόρευσε ο πρόεδρος της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας, Αφριμ Γκάσι.

Αιτιολόγηση

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, στη δευτερολογία του, λίγο πριν την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, αιτιολογώντας την επιλογή του να ορκιστεί ως πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, χαρακτήρισε ως «επαίσχυντο» τον προσδιορισμό «Βόρεια» στη συνταγματική ονομασία της χώρας του, ο οποίος όμως όπως είπε αποτελεί πλέον μέρος του νομικού συστήματός της και με τον οποίο «συμβιβάζεται».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Το «κόλπο» του Ολυμπιακού με Βεζένκοφ και Ντόρσει δικαιώθηκε: Με 6+1 ξένους και του χρόνου η Basket League

Ο Ολυμπιακός φρόντισε να γεμίσει το «ελληνικό» ρόστερ του. Και δικαιώθηκε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024