Kaspersky: O Μπάιντεν απαγορεύει το αντιικό λογισμικό λόγω «κινδύνου για την εθνική ασφάλεια»
Η Ρωσία θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το λογισμικό της ρωσικής εταιρείας για κυβερνοεπιθέσεις και υποκλοπή δεδομένων, λέει η Ουάσιγκτον.
Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει το αντιικό λογισμικό της ρωσικής Kasperky Labs στις ΗΠΑ με το σκεπτικό ότι η επιρροή της Μόσχας στην εταιρεία δημιουργεί κινδύνους για την εθνική ασφάλεια.
Το αντιικό λογισμικό έχει πλήρη πρόσβαση στους υπολογιστέ και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την υποκλοπή ευαίσθητων δεδομένων, την εγκατάσταση κακόβουλου κώδικα ή το μπλοκάρισμα ενημερώσεων ασφάλειας, δήλωσε στο Reuters πηγή που δεν κατονομάζεται.
Επισήμανε ακόμα ότι τα προϊόντα λογισμικού της Kaspersky χρησιμοποιούνται από αμερικανικές εταιρείες κρίσιμων υποδομών και κυβερνητικές υπηρεσίες.
«Η Ρωσία έχει δείξει ότι έχει την ικανότητα [..] και την πρόθεση να εκμεταλλευτεί ρωσικές εταιρείες όπως η Kaspersky για να συλλέγει και να μετατρέπει σε όπλο τις προσωπικές πληροφορίες ων Αμερικανών και αυτός είναι ο λόγος που αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε σε αυτό το μέτρο» δήλωσε στους δημοσιογράφους η υπουργός Εμπορίου Τζίνα Ραϊμόντο.
Από την πλευρά της, η Kaspersky Labs δήλωσε πως το μέτρο βασίστηκε «στο τρέχον γεωπολιτικό κλίμα και σε θεωρητικούς κινδύνους, αντί σε συνολική αξιολόγηση της ακεραιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών της Kaspersky».
Επέμεινε δε ότι οι δραστηριότητές της δεν απειλούν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και προανήγγειλε νομικές κινήσεις για να παραμείνει ενεργή στην αμερικανική αγορά.
- «Οι εθελοντές είναι συχνά οι πρώτοι που δρουν σε στιγμές κρίσεων»
- H Κυπριακή Ομοσπονδία καλεί τον Ολυμπιακό να παίξει στη Λεμεσσό αντί για το ΣΕΦ
- Θρήνος στην κηδεία του 24χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα
- «Φως στο Τούνελ»: Αποκαλυπτικά στοιχεία για δύο σκοτεινές υποθέσεις
- «Φαίνεται τόσο υπέροχος» – Ο Τζακ Νίκολσον σε σπάνια φωτογραφία με τα παιδιά του (και σε τρελή φόρμα)
- Τι είπε ο Σπανούλης για τη μεγάλη νίκη επί της Παρί και τη μεταγραφή του Τζόσεφ
- Κικίλιας: «Η ασφάλεια των επιβατών είναι πρώτα και πάνω από όλα» – Τι είπε για αγρότες και Τσίπρα
- Αλεξανδρούπολη: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του έπειτα από μέρες αναζήτησης – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442