Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ θέλει το 70%, με Αλέξη Τσίπρα αρχηγό μια ενωμένη Κεντροαριστερά

Δημοσκόπηση: Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ θέλει το 70%, με Αλέξη Τσίπρα αρχηγό μια ενωμένη Κεντροαριστερά

Πώς οραματίζονται οι πολίτες μια νέα εποχή στην Κεντροαριστερά - Η ιστορική συνεργασία και ο ηγέτης που εμπνέει για ένα τέτοιας μεγάλης σημασίας εγχείρημα

Νέα δημοσκόπηση της GPO δείχνει ότι οι πολίτες πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι η προσωπικότητα που μπορεί να ενώσει την Κεντροαριστερά. Στη δημοσκόπηση, που έγινε για το Star, η πλειονότητα των ερωτηθέντων (70%), αλλά και ειδικότερα των ψηφοφόρων που ΠΑΣΟΚ που ερωτήθηκαν σχετικά, θέλει παράλληλα τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ.

Απαντούν, όμως, και για το ποιος είναι ο πιο κατάλληλος για τη αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ – σε άλλη ερώτηση, που αφορά μόνο τα εσωτερικά του κόμματος. Στη μεγάλη πλειονότητά τους, πάντως, δηλώνουν επί της ουσίας «εκλογές εδώ και τώρα».

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος με -τεράστια αυτήν τη φορά- διαφορά έρχεται και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας

Αναλυτικότερα, σ’ ερώτηση που έγινε σε όλους τους πολίτες που μετείχαν στην έρευνα, για την άμεση εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, το 66,4% λέει «ναι» και «μάλλον ναι», ενώ το 24,1% διαφωνεί.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, καταλληλότερος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θεωρείται ο Νίκος Ανδρουλάκης από το 20,7%, ο Χάρης Δούκας από το 16,5% , ο Παύλος Γερουλάνος από το 13,3% και ακολουθούν ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιλέγεται από το 34,5%, ο Παύλος Γερουλάνος από το 17,7%, ο Χάρης Δούκας από το 17,2% και ακολουθούν ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης.

Η έρευνα αποτυπώνει αναλυτικά τις απόψεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τις διεργασίες για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς.

Στο ερώτημα αν πρέπει να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, «ναι» και «μάλλον ναι» απαντά το 70,9%.

Την ίδια απάντηση δίνει το 52,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ των προσώπων που θεωρείται ότι μπορούν να ενώσουν την Κεντροαριστερά, πρώτος με -μεγάλη- διαφορά είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 19% , δεύτερος ο Στέφανος Κασσελάκης με 10,6%, τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 10,4%, τέταρτος ο Χάρης Δούκας με 9,3% και ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης. Το υψηλότερο ποσοστό, 28,9% συγκεντρώνει η αυθόρμητη απάντηση «κανένας από αυτούς».

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος με -τεράστια αυτήν τη φορά- διαφορά έρχεται και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας που συγκεντρώνει 45,6%, ενώ ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 27,2%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, πρώτος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με 32,2% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 13.2%.

Ολόκληρη η δημοσκόπηση:

Sports in

Sold out το φιλικό της Ελλάδας με το Πουέρτο Ρίκο

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε πως εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια για την φιλική αναμέτρηση της Ελλάδας με το Πουέρτο Ρίκο στη Θεσσαλονίκη (16/07, 18:30).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024