Κυριακή 14 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ελένη Κοντογιώργου πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών και Πειραιώς

Η Ελένη Κοντογιώργου πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών και Πειραιώς

Η Ελένη Κοντογιώργου επικράτησε του αντιπάλου της Στυλιανού Ρεβέλα

Η Ελένη Κοντογιώργου εδώ και λίγες ώρες είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Η κυρία Κοντογιώργου επικράτησε του αντιπάλου της Στυλιανού Ρεβέλα με διαφορά 86 ψήφων, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας που προηγήθηκε.

Η νέα πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, μετά την οριστικοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων, δήλωσε:

«Είμαι βαθύτατα συγκινημένη και ευχαριστώ από καρδιάς τους συναδέλφους μου που με εμπιστεύθηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους. Υπόσχομαι δε ότι θα φανώ αντάξια των προσδοκιών τους. Επίσης ευχαριστώ τον ανθυποψήφιό μου κ. Στέλιο Ρέβελα, διότι διεξήγαμε με αξιοπρέπεια και αλληλοσεβασμό τον προεκλογικό μας αγώνα».

Η κυρία Κοντογιώργου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο και στην Εγκληματολογία στο Πανεπιστήμιο Giessen της Γερμανίας με υποτροφία του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ παράλληλα εργάστηκε ως ειδική σε πρότυπα προγράμματα επανένταξης (με μεθαδόνη) ναρκομανών και αλκοολικών εγκληματιών, κυρίως ανηλίκων.

Εργάστηκε αρχικά ως συμβολαιογράφος Αχαρνών Αττικής μέχρι το 2000 και μεταγενέστερα είναι συμβολαιογράφος Αθηνών.

Από το έτος 1997 έως και σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου εκλεγείσα με το συνδυασμό «Σύγχρονη Συμβολαιογραφία».

Διετέλεσε γενική γραμματέας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, κ.λπ. από την 1-1-2006 μέχρι τις 9-6-2009.

Συμμετείχε στο Συμβούλιο των Συμβολαιογραφιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CNUE) από το 2004 μέχρι και το 2009.

Εξελέγη μέλος του Διαρκούς Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Συμβολαιογραφίας (UINL) το 1998 στο Μπουένος Άιρες και από το 2010 επίτιμο μέλος του.

Συμμετείχε το 2003 ως ειδική σύμβουλος με Γερμανούς εμπειρογνώμονες (νομικούς και οικονομολόγους) σε πολύμηνο πρόγραμμα συνεργασίας του Κέντρου Ευρωπαϊκού και Συνταγματικού Δικαίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οργάνωση της δημόσιας διοίκησης, του δικαστικού συστήματος (κυρίως ποινικού) και της συμβολαιογραφίας ως θεσμού της προληπτικής δικαιοσύνης στο Καζακστάν με τον Γερμανό καθηγητή του Αστικού Δικαίου και τέως γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης της Κάτω Σαξωνίας Dr. Volker Hillebrand για την κατάρτιση του πρώτου κώδικα των Καζάκων συμβολαιογράφων σύμφωνα με τις αρχές της «λατινικής» συμβολαιογραφίας και προετοίμασε την ένταξη της συμβολαιογραφίας αυτής στη Διεθνή Ένωση Συμβολαιογραφίας (UINL).

Το 2006 ορίσθηκε μέλος της ιδρυτικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Συμβολαιογραφικού Δικτύου European Notarial Network (ENN/RNE), που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Συμβουλίου των Συμβολαιογραφιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CNUE) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επίσης σε συνεργασία με το CNUE και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργάνωσε το 2005 στην Αθήνα (Ίδρυμα Χόρν) το πρόγραμμα Formanote για την επιμόρφωση των συμβολαιογράφων σε θέματα διασυνοριακών σχέσεων οικογενειακού δικαίου.

Δίδαξε από το 1997 έως και το 2009 στα σεμινάρια επιμόρφωσης των νέων συμβολαιογράφων.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια συμβολαιογραφικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς επίσης και σε σεμινάριο επιμόρφωσης αλλοδαπών συμβολαιογράφων (σε Αλβανία και Βουλγαρία), με τη συνεργασία Ιταλών και Γερμανών εμπειρογνωμόνων αντίστοιχα.

Συμμετείχε ως εισηγήτρια στα σεμινάρια συμβολαιογραφικού δικαίου, του τομέα Ιδιωτικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Κέντρου Δικανικών Μελετών.

Μιλάει τη Γερμανική και Αγγλική γλώσσα.

Sports in

H Γκαζιαντέπ ανακοίνωσε τον Διούδη και τον παρουσίασε σαν… Μπάτμαν! (pic, vid)

Στην Τουρκία θα συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα ο Σωκράτης Διούδης, με την Γκαζιαντέπ να ανακοινώνει την απόκτηση του 31χρονου τερματοφύλακα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 14 Ιουλίου 2024