Κυριακή 14 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γυναικεία αυτοπεποίθηση: 14 συνήθειες που τη ρίχνουν στα τάρταρα

Γυναικεία αυτοπεποίθηση: 14 συνήθειες που τη ρίχνουν στα τάρταρα

Εντοπίστε τα λάθη και διορθώστε τα για να δώσετε ένα boost στην αυτοπεποίθησή σας.

Η αυτοπεποίθηση είναι απαραίτητη για μια ευτυχισμένη και γεμάτη ζωή. Ωστόσο, πολλές γυναίκες επιδίδονται εν αγνοία τους σε συνήθειες που υπονομεύουν την αυτοεκτίμησή τους.

Εντοπίζοντας και αλλάζοντας, όμως, αυτές τις συμπεριφορές, μπορείτε να αρχίσετε να «ξαναχτίζετε» την αυτοπεποίθησή σας.

Τσεκάρετε, λοιπόν, παρακάτω τις 14 συνήθειες που κάνετε, κι εάν βλέπετε τον εαυτό σας σε πολλές από αυτές, τότε μάλλον ήρθε η ώρα για ένα refresh στη ζωή σας.

#1

Συγκρίνετε τον εαυτό σας και την πορεία σας με άλλες γυναίκες

Ένας από τους «δολοφόνους» της αυτοπεποίθησης είναι η σύγκριση. Πού ωφελεί να συγκρίνετε τον εαυτό σας και τα επιτεύγματά σας με των άλλων;

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συχνά επιδεινώνουν αυτό το ζήτημα, αφού πολλοί χρήστες επιδεικνύουν καθημερινά την… τέλεια ζωή τους -η οποία δεν είναι απαραίτητα αληθινή.\

Εστιάστε στη δική σας πρόοδο και χαρείτε τις επιτυχίες σας, ακόμη κι αν είναι μικρές.

#2

Δε σας μιλάτε ωραία…

Ο τρόπος που μιλάτε στον εαυτό σας έχει τεράστια σημασία. Φράσεις όπως «δεν είμαι αρκετά καλή» ή «δεν μπορώ να το κάνω αυτό» μπορεί να ρίξουν την αυτοπεποίθησή σας.

Μιλήστε με θετικά λόγια στον εαυτό σας, αγαπήστε τον και μην σας κρίνετε αυστηρά.

#3

Επιζητάτε την αποδοχή των άλλων

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι δεν μπορείτε να ευχαριστήσετε τους πάντες και η συνεχής αναζήτηση της αποδοχής από τους άλλους μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ένα κενό.

Στο τέλος της μέρας, η γνώμη σας για τον εαυτό σας είναι αυτό που πραγματικά μετράει.

#4

Φοβάστε την αποτυχία

Ο φόβος της αποτυχίας μπορεί να σας εμποδίσει να δοκιμάσετε νέα πράγματα και να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτός ο φόβος μπορεί να πηγάζει από την τελειομανία, που δεν σας αφήνει να ρισκάρετε.

Αποδεχτείτε την αποτυχία ως ευκαιρία μάθησης, αφού κάθε λάθος είναι ένα βήμα προς την προσωπική ανάπτυξη και την αυτοβελτίωση.

#5

Δε σας φροντίζετε

Το να βάζετε τους άλλους πάνω από τον εαυτό σας είναι σύνηθες φαινόμενο, αλλά η παραμέληση της αυτοφροντίδας σας μπορεί να εξαντλήσει την ενέργεια και την αυτοεκτίμησή σας.

Φροντίστε τον εαυτό σας σωματικά και ψυχικά και αφιερώστε χρόνο για δραστηριότητες που σας αρέσουν και σας αναζωογονούν, όπως η γυμναστική, το διάβασμα ενός βιβλίου, η μαγειρική ή ακόμη και μια σύντομη εξόρμηση.

#6

Σκέφτεστε τα παλιά σας λάθη

Μη μένετε στα λάθη που κάνατε στο παρελθόν, καθώς μπορεί να μειώσουν πολύ την αυτοπεποίθησή σας. Μάθετε από το παρελθόν, αλλά να μην το αφήνετε να σας καθορίζει.

Άλλωστε, όλοι κάνουν λάθη και αυτό που μετράει είναι το πώς προχωράτε. Συγχωρήστε, λοιπόν, τον εαυτό σας για λάθη του παρελθόντος και επικεντρωθείτε σε αυτά που μπορείτε να κάνετε διαφορετικά στο μέλλον.

#7

Περιτριγυρίζεστε από τοξικούς ανθρώπους

Η παρέα σας έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αυτοπεποίθησή σας.

Οι αρνητικοί ή τοξικοί άνθρωποι μπορεί να εξαντλήσουν την ενέργειά σας και να σας κάνουν να αμφιβάλλετε διαρκώς για τον εαυτό σας. Κρατήστε γύρω σας υποστηρικτικά και θετικά άτομα που σας ανεβάζουν ψυχολογικά και πιστεύουν σ’ εσάς.

#8

Αποφεύγετε τις προκλήσεις

Το να παραμένετε στην comfort zone σας μπορεί να είναι ασφαλές, αλλά μπορεί να σας εμποδίσει να εξελιχθείτε. Βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας, διεκδικήστε τις ευκαιρίες που έρχονται στον δρόμο σας και δείτε μέχρι πού μπορείτε να φτάσετε.

#9

Δεν αναγνωρίζετε τα επιτεύγματά σας

Οι γυναίκες συχνά υποβαθμίζουν τα επιτεύγματά τους, αποδίδοντας την επιτυχία στην τύχη και όχι στις δικές τους προσπάθειες και ταλέντα. Αυτό φυσικά μπορεί να οδηγήσει στη μείωση της αυτοπεποίθησής τους.

Μια καλή λύση είναι να καταγράψετε σε ένα χαρτί τα επιτεύγματά σας, μεγάλα ή μικρά. Φροντίστε να τα σκέφτεστε τακτικά για να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τις δυνατότητές σας.

#10

Απολογείστε διαρκώς

Το να ζητάτε συνέχεια συγγνώμη από τους άλλους μπορεί να σημαίνει ότι δεν είστε σίγουρες για τον εαυτό σας. Ζητήστε συγγνώμη μόνο όταν είστε σίγουρες πως έχετε κάνει κάποιο λάθος.

#11

Μένετε μακριά από τσακωμούς

Η αποφυγή των εντάσεων μπορεί να φαίνεται σαν ένας τρόπος για να διατηρήσετε τη γαλήνη και την ηρεμία στις σχέσεις σας, αλλά μπορεί επίσης να σας εμποδίσει να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και τις ανάγκες του.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια και σε μειωμένη αίσθηση αυτοεκτίμησης. Μάθετε να αντιμετωπίζετε τους τσακωμούς με ψυχραιμία, εκφράστε ξεκάθαρα τις ανάγκες σας και βάλτε τα όριά σας.

#12

Υποτιμάτε τις δυνατότητες του μυαλού σας

Μερικές γυναίκες μπορεί να υποβαθμίσουν τη νοημοσύνη τους για να «ταιριάξουν» εύκολα σε μια ομάδα. Αυτή η συμπεριφορά, όμως, μπορεί να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στις ικανότητές και την εξυπνάδα σας.

«Αγκαλιάστε» την ευφυΐα και τα ταλέντα σας, μοιραστείτε τις γνώσεις σας με αυτοπεποίθηση και μη φοβάστε να δείξετε τον πραγματικό σας εαυτό.

#13

Ντύνεστε όπως οι άλλοι

Ορισμένες γυναίκες έχουν την τάση να ντύνονται με τον ίδιο τρόπο για να ταιριάξουν με άλλα άτομα, αντί να δείχνουν το αληθινό τους στιλ από φόβο μήπως κριθούν αρνητικά ή δεν γίνουν αποδεκτές.

Αυτή η αντίληψη φυσικά μπορεί να «καταπνίξει» την αυτοέκφραση και την αυτοπεποίθησή σας. Φορέστε ρούχα που σας κάνουν να νιώθετε καλά κι εκφράζουν απόλυτα την προσωπικότητά σας.

Το παν είναι να νιώθετε άνετα με αυτό που φοράτε και όχι να σας φοράει…

#14

Δέχεστε την άδικη κριτική

Όταν δέχεστε μια κριτική, ειδικά όταν είναι αβάσιμη ή υπερβολικά σκληρή, μπορεί να ρίξει την αυτοπεποίθησή σας.

Δεν είναι όλα τα σχόλια εποικοδομητικά και είναι σημαντικό να διακρίνετε τι είναι χρήσιμο και τι επιβλαβές για την ψυχολογία σας.

Αξιολογήστε την πηγή και την πρόθεση της εκάστοτε κριτικής και σε καμία περίπτωση μην αποδέχεστε κι εσωτερικεύετε την άδικη κριτική. Μόνο εσείς ξέρετε άλλωστε τον εαυτό σας.

Πηγή: Vita

Sports in

Πήρε την τρίτη θέση η Ουρουγουάη (κ.δ. 2-2, πεν. 3-4)

Στο μικρό τελικό του Κόπα Αμέρικα η Ουρουγουάη νίκησε στα πέναλτι στον Καναδά και κατέλαβε τη 3η θέση στη διοργάνωση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 14 Ιουλίου 2024