Η ΚΕΔΕ θα ζητήσει εκπροσώπηση της Αυτοδιοίκησης στο Παρατηρητήριο Ιδιωτικής Ασφάλισης έναντι φυσικών καταστροφών
Λόγο και ρόλο σε ότι αφορά τοπικές υποθέσεις διεκδικεί η Ελληνική Αυτοδιοίκηση. Ρεπορτάζ in.
Στις παρατηρήσεις επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο: «Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία, στεγαστική συνδρομή», σύμφωνα με πληροφορίες του in, η ΚΕΔΕ, θα ζητήσει – μεταξύ άλλων – να εκπροσωπείται η Αυτοδιοίκηση στο «Παρατηρητήριο Ιδιωτικής Ασφάλισης έναντι φυσικών καταστροφών» που θα συσταθεί.
Και αυτό διότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως στα 15 μέλη του Παρατηρητηρίου δεν συμπεριλαμβάνεται η εκπροσώπηση των Αυτοδιοικήσεων, παρότι οι Δήμοι διαδραματίζουν εδώ και πολλά χρόνια σημαντικό ρόλο σε όλα τα πεδία της καθημερινότητας.
Στην αυριανή συζήτηση στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, στην Χαλκίδα, θα τονιστεί σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι οι Δήμοι έχουν σημαντικές αρμοδιότητες σε θέματα τοπικών υποδομών, πολεοδομικών θεμάτων, ρύθμισης, αδειοδότησης, επιχειρήσεων κτλ. και θεωρείται επιβεβλημένη τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΚΕΔΕ τόσο στο Παρατηρητήριο όσο και την Εθνική Στρατηγική για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών.
Μετακατοστροφικό στάδιο
Στα σχετικά επιχειρήματα της ΚΕΔΕ, αναμένεται να συμπεριληφθεί και εκείνο το οποίο αναφέρει ότι οι Δημοτικές Αρχές και ο μηχανισμών των δήμων είναι εκείνοι που σηκώνουν ένα μεγάλο και ειδικό βάρος στο πρώτο μετακαταστροφικό στάδιο στην καταγραφή ζημιών, στις διοικητικές διαδικασίες και στην μεσολάβηση μεταξύ των πληγέντων (ιδιωτών, επιχειρήσεων, αγροτών κτλ.) και των αρμόδιων αρχών και η εκπροσώπηση του συλλογικού οργάνου της αυτοδιοίκησης πρέπει να λειτουργήσει συμπληρωματικά και εποικοδομητικά προτείνοντας λύσεις ή βελτιωτικές αλλαγές που πηγάζουν μέσα από το πεδίο εφαρμογής της αποκατάστασης και της κρατικής αρωγής.
- Ο Τόλκιν, ο Άντι Σέρκις και η διαμάχη για το λευκό κάστινγκ του νέου «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
- Θεσσαλονίκη: Κλείνει απόψε τμήμα της Περιφερειακής Οδού λόγω εργασιών για το flyover
- Ινδία: Βίαιη αστυνομική επέμβαση σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης Μόντι στο Νέο Δελχί
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 16χρονη με πλαστή ταυτότητα σε μπαρ
- «Έσπασε» ο Σκαλόνι μετά τον χαμένο τελικό: «Πονάει η ψυχή μου…» (vid)
- Θεσσαλονίκη: Σε 30χρονο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε μετά τη φωτιά σε Ι.Χ. στο Ωραιόκαστρο
- Πώς είναι να μεγαλώνεις στο πιο διάσημο εστιατόριο του Χόλιγουντ δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μπραντ Πιτ
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442