Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
«Η Στόρμι θα σώσει την Αμερική»: Πώς αισθάνονται οι σεξεργάτριες για την δίκη του Τραμπ

«Η Στόρμι θα σώσει την Αμερική»: Πώς αισθάνονται οι σεξεργάτριες για την δίκη του Τραμπ

«Πρέπει να θαυμάζεις κάποια που ξέρει ότι πρόκειται να σταυρωθεί στο δικαστήριο της κοινής γνώμης, αλλά εξακολουθεί να στέκεται όρθια», δήλωσε μια σταρ ενηλίκων ταινιών για την Στόρμι.

Λαμβάνοντας υπόψη το βεβαρημένο ιστορικο του Ντόναλντ Τραμπ με τις γυναίκες, ο κόσμος του διαδικτύου σημείωσε πόσο καταλυτικό ήταν να δουν το αποτέλεσμα της δίκης του Τραμπ – για την υπόθεση καταβολής χρημάτων στην ηθοποιό ενήλικων ταινιών Στόρμι Ντάνιελς ώστε να εξαγοράσει τη σιωπή της— , ειδικά αφότου η Ε. Τζιν Κάρολ, η οποία κατηγόρησε τον Τραμπ ότι τη βίασε τη δεκαετία του 1990, τον νίκησε δύο φορές εντός των δικαστικών αιθουσών όσον αφορά την κατηγορία για δυσφήμιση.

«Με όλα όσα έχει κάνει ο [Τραμπ], το μόνο πρόσωπο που θα μπορούσε πραγματικά να τον επηρεάσει από την άποψη ότι πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του ήταν μια πορνοστάρ»

Λίγες ώρες αφότου ο Τραμπ κρίθηκε ένοχος και για τις 34 κατηγορίες στη δίκη του -οι ένορκοι συμφώνησαν ομόφωνα ότι είχε παραποιήσει επιχειρηματικά αρχεία για να αποσιοποιηθούν oι ισχυρισμοί περί σχέσης με την Στόρμι Ντάνιελ-, η σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Έμιλι Ραταϊκόφσκι φωτογραφήθηκε φορώντας ένα graphic μπλουζάκι με την απεικόνιση της πορνοστάρ πάνω από το όνομά της με κεφαλαία γράμματα: ΣΤΌΡΜΙ ΝΤΑΝΙΕΛΣ.

Το «Stormy Tee», το οποίο κυκλοφορεί σε μαύρο και ροζ χρώμα είναι μια συνεργασία limited-edition μεταξύ της Platform Art και του θρυλικού καλλιτέχνη και σκιτσογράφου Ρόμπερτ Κραμπ, με το σχέδιο του 2019, «Stormy Daniels», τυπωμένο στο μπροστινό μέρος και την υπογραφή του καλλιτέχνη στο πίσω μέρος.

Μάλιστα, το 10% των πωλήσεων θα διατεθεί στο Safe Horizon, έναν οργανισμό της Νέας Υόρκης που υποστηρίζει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής επίθεσης.

Η αμερικανική κοινωνία και η σεξεργασία

Η αξιοπιστία της Ντάνιελς στο εδώλιο του μάρτυρα αποτέλεσε βασικό άξονα στην υπόθεση της κατηγορούσας αρχής.

Φωτογραφία: Reuters

«Το μόνο που χρειάζεται πραγματικά να πιστέψουν οι ένορκοι είναι ότι ο Τραμπ και η Ντάνιελς έκαναν σεξ και χρόνια αργότερα ο Τραμπ πλήρωσε την Ντάνιελς για να μην μιλήσει, και στη συνέχεια «μαγείρεψε τα βιβλία» για να κρύψει αυτή την πληρωμή, κατά παράβαση ενός νόμου περί εκλογικής απάτης», δήλωσε στο Newsweek ο Ντέιβιντ Ρινγκ από την εταιρεία  Taylor & Ring στο Λος Άντζελες, κατά τη διάρκεια της δίκης.

Παρά τις προσπάθειες των δικηγόρων του Τραμπ να κάνουν slut-shaming στην Ντάνιελς και να την παρουσιάσουν ως κάποια που προσπαθεί να εκβιάσει έναν ισχυρό άνδρα πουλώντας μια κατασκευασμένη, λάγνα ιστορία, στο τέλος, οι ένορκοι έκριναν την κατάθεση της Ντάνιελς αξιόπιστη.

Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα ανακουφιστικό – ακόμη και λυτρωτικό – για τις συναδέλφους πορνοστάρ και τις εργαζόμενες στο σεξ, κοινότητες που έχουν από καιρό περιθωριοποιηθεί και στιγματιστεί στην αμερικανική κοινωνία.

Τι έχουν να πουν οι σεξεργάτριες για τη δίκη;

«Μακάρι να μπορούσα να πιστέψω ότι είδαμε το τέλος του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά δεν είμαι τόσο αισιόδοξη. Αλλά ένα πράγμα για το οποίο είμαι ευχαριστημένη είναι ότι παρά τις προσπάθειες δολοφονίας χαρακτήρα, οι ένορκοι εξακολουθούσαν να θεωρούν ότι η Ντάνιελς, ήταν σαφώς αξιόπιστη μάρτυρας», δήλωσε η Μάγκι ΜακΝιλ, πρώην σεξεργάτρια, σε συνέντευξη της στην Brittany Wong, αρθρογράφο στην ιστοσελίδα Huffpost.

Σε ένα άλλο σημείο, η σταρ ταινιών ενηλίκων είπε ότι χαστούκισε παιχνιδιάρικα τον Τραμπ «ακριβώς στον πισινό» με ένα περιοδικό, αφού εκείνος καυχήθηκε ότι εμφανίζεται σε αυτό

Αν και ομολογεί ότι ίσως έχει υψηλές προσδοκίες, η ΜακΝιλ αναρωτιέται αν η επιβλητική στάση της Ντάνιελς στη δίκη θα αλλάξει τη συζήτηση γύρω από την εργασία του σεξ.

«Πίσω στη δεκαετία του ’90 – πριν η υστερία του “sex trafficking” προωθηθεί σε μεγάλο βαθμό από πολιτικούς και άλλους προπαγανδιστές το κοινό των ΗΠΑ στρεφόταν σε μεγάλο βαθμό κατά της ποινικοποίησης της εργασίας του σεξ», λέει. «Ίσως αυτό να είναι ένα μικρό σημάδι ότι επιστρέφουμε και πάλι προς αυτή την κατεύθυνση».

Φωτογραφία: Jane Rosenberg | REUTERS

«Η Στόρμι έχει καλή φήμη», δήλωσε στη HuffPost η Έμπερ Σνόου, ηθοποιός πορνό που είναι στη βιομηχανία εδώ και επτά χρόνια.

«Δεν είναι το είδος της γυναίκας που θα παραποιήσει μια ιστορία μόνο και μόνο για να γίνει διάσημη, επειδή είναι ήδη διάσημη και βετεράνος στη βιομηχανία μας- δεν φτάνεις στο επίπεδο που έχει φτάσει χωρίς να είσαι επαγγελματίας, αξιόπιστη και καταξιωμένη», δήλωσε η Σνόου.

«Ανεξάρτητα από το τι υποστηρίζετε σε πολιτικό επίπεδο, πρέπει να θαυμάζετε κάποια που ξέρει ότι θα σταυρωθεί στο δικαστήριο της κοινής γνώμης, αλλά εξακολουθεί να στέκεται όρθιος παρόλα αυτά», δήλωσε η σταρ των ταινιών ενηλίκων στην Brittany Wong.

Οι απειλές θανάτου

Η Τζέσι Σέιτζ, σεξεργάτρια και αρθογράφος μιας εβδομαδιαίας στήλης για το σεξ στην εφημερίδα Pittsburgh City Paper, δήλωσε ότι πολλοί από όσους βρίσκονται στον κλάδο  -συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας- πανηγύρισαν για το γεγονός ότι «με όλα όσα έχει κάνει ο [Τραμπ], το μόνο πρόσωπο που θα μπορούσε πραγματικά να τον επηρεάσει από την άποψη ότι πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του ήταν μια πορνοστάρ».

Jane Rosenberg | REUTERS

Η Σέιτζ ανέφερε χαρακτηριστικά στη HuffPost: «Αυτό για το οποίο δυσκολεύομαι περισσότερο να ενθουσιαστώ είναι το γεγονός ότι πλήρωσε πολύ ακριβά το τίμημα γι’ αυτό με την πάροδο του χρόνου».

Η Ντάνιελς, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ, δήλωσε ότι φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο στο δικαστήριο λόγω των απειλών θανάτου που έχει δεχτεί.

«Έλαβα κάποιες σοβαρές απειλές θανάτου – καθημερινά – απειλές κατά της οικογένειάς μου και της κόρης μου», δήλωσε στο Good Morning Britain την Τρίτη. «Γραφικά, τρομακτικά πράγματα που έλεγαν ότι επρόκειτο να κάνουν».

Δεν υπήρξε δείπνο

Οι δύο ημέρες, κατα τις οποίες η Ντάνιελ παρευρέθηκε στο δικαστήριο, ήταν αναμφισβήτητα οι πιο τεταμένες και σίγουρα οι πιο ενδιαφέρουσες από όλες τις καταθέσεις των μαρτύρων: Την πρώτη ημέρα, η Ντάνιελς περιέγραψε την περίεργη, φερόμενη ως σεξουαλική συνάντησή της με τον Τραμπ σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στη λίμνη Τάχο το 2006 – μια συνάντηση που συνέβη λίγους μήνες αφότου η Μελάνια Τραμπ γέννησε τον Μπάρον.

Το ραντεβού για «δείπνο» -δεν υπήρξε δείπνο- περιελάμβανε και τη δήλωση του Τραμπ ότι η Ντάνιελς του θύμιζε την κόρη του, Ιβάνκα Τραμπ. Σε ένα άλλο σημείο, η σταρ ταινιών ενηλίκων είπε ότι χαστούκισε παιχνιδιάρικα τον Τραμπ «ακριβώς στον πισινό» με ένα περιοδικό, αφού εκείνος καυχήθηκε ότι εμφανίζεται σε αυτό.

Η Ντάνιελς μάλιστα δήλωσε ότι ρώτησε τον Τραμπ «αν είναι πάντα τόσο αγενής» λόγω της εγωκεντρικής φλυαρίας του. «Δεν ξέρεις καν πώς να κάνεις μια συζήτηση», συμπλήρωσε.

*Με πληροφορίες από: Variety & Huffpost | Κεντρικη φωτογραφία θέματος:  REUTERS

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024