Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ επέκρινε τη Κίνα για την απόφασή της να μη συμμετάσχει στη σύνοδο που θα οργανώσει η Ελβετία στα μέσα του μήνα με σκοπό να συζητηθούν τρόποι για την επίτευξη διαρκούς ειρήνης στην Ουκρανία.
Μιλώντας στο δημόσιο περιφερειακό γερμανικό δίκτυο NDR, ο κ. Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε λυπηρή την απόφαση του Πεκίνου.
Ο Στόλτενμπεργκ κατήγγειλε πως η Κίνα πουλά, μικροηλεκτρονικά και άλλα είδη στη Ρωσία, επιτρέποντάς της να συνεχίζει τον πόλεμο
Η Ελβετία έχει προσκαλέσει 160 χώρες στη σύνοδο αυτή (15η-16η Ιουνίου). Η Ρωσία, ο στρατός της οποίας εισέβαλε στην ουκρανική επικράτεια τον Φεβρουάριο του 2022, δεν έλαβε πρόσκληση.
Μποϊκοτάζ
Η κινεζική διπλωματία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως δεν θα συμμετάσχει. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ εξήγησε πως υπάρχει μεγάλη απόκλιση στον τρόπο που οργανώθηκε και στις προσδοκίες της Κίνας και της διεθνούς κοινότητας.
Ο επικεφαλής του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού δήλωσε πως η εξέλιξη δεν τον εξέπληξε. Τόνισε πως όχι μόνο το Πεκίνο δεν έχει καταδικάσει την εισβολή, αλλά ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψαν μερικές ημέρες προτού ξεσπάσει ο πόλεμος συμφωνία στην οποία τονιζόταν συνεργασία «χωρίς όρια».
Ακόμη, ο Νορβηγός κατήγγειλε πως η Κίνα πουλά προχωρημένες τεχνολογίες, μικροηλεκτρονικά και άλλα είδη στην ρωσική πολεμική βιομηχανία, επιτρέποντας στη Μόσχα να συνεχίζει τον πόλεμο.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.