Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Renault και Geely προχωρούν στο επόμενο βήμα

Renault και Geely προχωρούν στο επόμενο βήμα

Οι δύο όμιλοι προχωρούν στην εφαρμογή όσων είχαν εξαγγείλει δημιουργώντας μια κοινοπραξία εξέλιξης κινητήρων εσωτερικής καύσης όσο και υβριδικών συνόλων παγκόσμιου βεληνεκούς

Οι Renault και Geely προχωρούν στην υλοποίηση τη εξαγγελθείσας συνεργασίας τους η οποία έγκειται στην από κοινού εξέλιξη, σχεδίαση νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης όσο και υβριδικής τεχνολογίας μέσω μιας νέας κοινοπραξίας «Horse Powertrain Limited» η οποία θα εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία του κινεζικού ομίλου σε επίπεδο περιστολής δαπανών αλλά και αυτήν της Renault σε τεχνολογίες αιχμής. Ο στόχος της κοινοπραξίας θα είναι να διατηρηθεί η «ποικιλότητα» συνόλων καθώς η ηλεκτροκίνηση εμφανίζει σημάδια κάμψης.

Οι δύο όμιλοι θα συμμετέχουν στην κοινοπραξία επί ίσοις όροις με ποσοστό 50/50 ενώ οι καρποί εξέλιξής της θα διοχετεύονται τόσο σε μοντέλα της Renault και της Geely, όσο και της Volvo, Nissan και Mitsubishi μέσα από ένα δίκτυο 17 εργοστασίων κινητήρων σε όλο τον κόσμο με τελικό προορισμό καταναλωτές από 130 διαφορετικές χώρες.

Σε τεχνολογικό επίπεδο, η κοινοπραξία θα αναλάβει όλα τα στάδια σχεδιασμού, εξέλιξης, παραγωγής κινητήριων συνόλων, συστημάτων μετάδοσης, υβριδικών συστημάτων κάθε είδους (full hybrid, mild hybrid και plug-in hybrid) καθώς και μπαταριών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα έσοδα της κοινοπραξίας αναμένεται να ανέλθουν σε 15 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως ενώ η δυναμικότητα παραγωγής υπολογίζεται σε πέντε εκατομμύρια μονάδες ετησίως.

«Η συνεργασία με μια ηγέτιδα εταιρεία όπως η Geely προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα νέο παίκτη με τη δυνατότητα και την τεχνογνωσία να εξελίξει εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών κινητήρες εσωτερικής καύσης και προηγμένα υβριδικά σύνολα αποτελεί κλειδί για το μέλλον», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής του Renault Group, Luca de Meo.

inSports

Μεντιλίμπαρ: «Ήμασταν τυχεροί, από τους 28 παίκτες στον Ολυμπιακό οι 20 καταλάβαιναν ισπανικά»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε συνέντευξή του σε ισπανικό Μέσο, τόνισε ένα ενδιαφέρον στοιχείο που τον βοήθησε να πετύχει με τον Ολυμπιακό την κατάκτηση του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024