Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Θα θέλατε να ζήσετε για πάντα; – Μία νέα επιστημονική θεωρία ίσως να σας δίνει την επιλογή

Θα θέλατε να ζήσετε για πάντα; – Μία νέα επιστημονική θεωρία ίσως να σας δίνει την επιλογή

Αν κάποιος σας έλεγε ότι μπορείτε να ζήσετε για πάντα, θα το κάνατε;

Μερικοί άνθρωποι θα ήθελαν πολύ να ζήσουν όσο διαρκεί το σύμπαν, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι θα ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν αφού τελειώσει ο χρόνος που τους αναλογεί σε αυτό το μικρό κομμάτι βράχου που κατοικούμε μέσα στο διάστημα.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν φτάσει σε ακραίες καταστάσεις για να αυξήσουν τη διάρκεια της ζωής τους, ξοδεύοντας τεράστια χρηματικά ποσά και ζώντας τη ζωή τους με αυστηρό καθεστώς, προκειμένου να προσπαθήσουν να αντιστρέψουν τη διαδικασία της γήρανσης.

Αυτό δεν αποτελεί πραγματικά επιλογή για το ευρύ κοινό, το οποίο δεν έχει μια τεράστια περιουσία για να ξοδέψει για τη μία θεραπεία μετά την άλλη.

«Ταχύτητα διαφυγής μακροζωίας»

Κάποιοι επιστήμονες εκτιμούν ότι μέσα στα επόμενα χρόνια, ίσως σε κάποιο σημείο της επόμενης δεκαετίας, θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε κάτι που ονομάζεται «ταχύτητα διαφυγής μακροζωίας», που σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να ζήσουμε για πάντα.

Είναι ακόμα μια θεωρία σε αυτό το στάδιο, αλλά η ιδέα είναι ότι αν το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται με υψηλότερο ρυθμό από την πραγματική διαδικασία γήρανσης, τότε οι άνθρωποι δεν θα πεθάνουν ποτέ στην πραγματικότητα.

Αν μπορούσατε να αυξήσετε το προσδόκιμο ζωής ενός ατόμου κατά μερικά χρόνια κάθε χρόνο, εκτός από σοβαρά ατυχήματα οι άνθρωποι θα μπορούσαν να συνεχίσουν να ζουν.

Ακούγεται λίγο τραβηγμένο, έτσι δεν είναι;

Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής ταχύτερα από την πρόοδο του ίδιου του χρόνου μοιάζει πολύ δύσκολη υπόθεση.

Η επιστήμη της γήρανσης

Η επιστήμη της γήρανσης έχει κάνει κάποια άλματα τα τελευταία χρόνια, καθώς μάθαμε πώς να αναζωογονούμε τα κύτταρά μας και να αποτρέπουμε ως ένα βαθμό τη διαδικασία της γήρανσης.

Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν μια «χρονολογική ηλικία» η οποία συνεχίζει να αυξάνεται, αλλά η «βιολογική τους ηλικία» μπορεί να σταματήσει ή να επιβραδυνθεί, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν τη φυσιολογία κάποιου πολύ νεότερου.

Τώρα, προτού αρχίσετε να σκέφτεστε ότι αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος είναι το στρείδι σας και ότι δεν θα πεθάνετε ποτέ, ενώ έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε κάποια μείωση της γήρανσης σε άλλα είδη, δεν έχει υπάρξει κάποιο οριστικό παράδειγμα που να έχει επιτευχθεί στον άνθρωπο.

Ποτέ μην λες ποτέ όμως και αν αυτό συμβεί, μπορεί να καταλήξετε να ζείτε πολύ περισσότερο απ’ ό,τι περιμένατε.

*Με πληροφορίες από New York Post και Insider 

inSports

Η ατάκα του Πογιέτ και οι μέρες… τηλεόρασης

Με έναν τρόπο και στο ποδόσφαιρο όλα εξηγούνται. Στην περίπτωση του Γκουστάβο Πογιέτ όμως πρώτα έπρεπε να φύγει και έπειτα να…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024