Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Παράταση για τα μέτρα πυροπροστασίας δασικών ακινήτων

Παράταση για τα μέτρα πυροπροστασίας δασικών ακινήτων

Από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δόθηκε παράταση έως τις 30 Ιουνίου

Δυο παρατάσεις για τα μέτρα πυροπροστασίας δόθηκαν την Τρίτη προκειμένου οι ιδιοκτήτες ακινήτων να προλάβουν να υποβάλουν τη μελέτη αξιολόγησης επικινδυνότητας και να προβούν στην υλοποίηση των προβλεπόμενων μέτρων.

Πρώτον, από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δόθηκε παράταση έως τις 30 Ιουνίου προκειμένου οι πολίτες να δηλώσουν τον καθαρισμό των οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων ιδιοκτησίας τους στην πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Πυροπροστασίας, η οποία βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση akatharista.apps.gov.gr, καθώς και στον ιστότοπο του υπουργείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Δεύτερον, από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δόθηκε παράταση ως τις 21 Ιουνίου για την εφαρμογή των μέτρων πυροπροστασίας των δασικών ακινήτων (σ.σ.: καθώς και αυτών που βρίσκονται σε ακτίνα 300 μέτρων από δάση, δασικές εκτάσεις και περιαστικό πράσινο).

Ποια οικόπεδα αφορά

Η πλατφόρμα, που άνοιξε στις 26 Μαΐου 2024, αφορά αποκλειστικά τα ακαθάριστα αστικά οικόπεδα, ενώ η πλατφόρμα για τα μέτρα πυροπροστασίας των κτιρίων που βρίσκονται κοντά ή μέσα στις δασικές εκτάσεις δεν έχει ανοίξει ακόμη, οπότε  θεωρητικά τα απαραίτητα έγγραφα υποβάλλονται προσωρινά στον οικείο δήμο, μέχρις ότου τεθεί σε λειτουργία η δικτυακή πλατφόρμα.

Σε ό,τι αφορά των καθαρισμό των αστικών οικοπέδων, τα μέτρα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δένδρων και κλαδιών, απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης κ.α. Τα μέτρα, αρμοδιότητας του ΥΠΕΝ, προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την υποβολή του Εντύπου Αξιολόγησης της επικινδυνότητας και την Τεχνική Εκθεση με τα συνοδευτικά τους στοιχεία, μέσω του εξουσιοδοτημένου επαγγελματία – διαχειριστή.

Premium Έκδοση Τα Νέα

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024