Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ράφα: Η Σαουδική Αραβία καταδικάζει τις «συνεχείς γενοκτονικές σφαγές» του Ισραήλ

Ράφα: Η Σαουδική Αραβία καταδικάζει τις «συνεχείς γενοκτονικές σφαγές» του Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία αξιώνει η διεθνής κοινότητα «ν’ αναλάβει τις ευθύνες της», κάτι που είναι σήμερα πιο απαραίτητο «παρά ποτέ», και καθιστά απόλυτα υπεύθυνο το Ισραήλ γι' αυτό που γίνεται στη Ράφα.

Η διπλωματία του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Τετάρτη τους επανειλημμένους, πολύνεκρους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας (φωτογραφία στο Χ, επάνω, από τον τόπο της σφαγής στη Ράφα μετά τη δολοφονική ισραηλινή επίθεση).

«Συνεχίζουν να στοχοποιούνται σκηνές ανυπεράσπιστων παλαιστίνιων προσφύγων»

Σε δελτίο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών που δημοσιοποιήθηκε στο Ριάντ αναφέρεται πως η Σαουδική Αραβία «καταδικάζει και καταγγέλλει τις συνεχείς γενοκτονικές σφαγές που διαπράττονται από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής (…) εναντίον του παλαιστινιακού λαού».

Και στέκεται στο γεγονός πως «συνεχίζουν να στοχοποιούνται σκηνές ανυπεράσπιστων παλαιστίνιων προσφύγων» στη Ράφα.

Το βασίλειο καθιστά το Ισραήλ «απόλυτα υπεύθυνο γι’ αυτό που γίνεται στη Ράφα και σε όλα τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη» και καταδικάζει τις «συνεχείς κατάφωρες παραβιάσεις όλων των διεθνών ανθρωπιστικών αποφάσεων, νόμων και κανόνων».

Αξιώνει η διεθνής κοινότητα «ν’ αναλάβει τις ευθύνες της», κάτι που σύμφωνα με τη σαουδαραβική διπλωματία είναι σήμερα πιο απαραίτητο «παρά ποτέ», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σχέδιο απόφασης στο ΣΑ του ΟΗΕ

Η Αλγερία καταρτίζει σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για να «σταματήσει η σφαγή στη Ράφα», μετά την κατεπείγουσα συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών του δεκαπενταμελούς οργάνου, που ήταν αφιερωμένη στην κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η Αλγερία θα κυκλοφορήσει (…) σχέδιο απόφασης για τη Ράφα», τόνισε ο Αμάρ Μπεντζαμά. «Θα πρόκειται για σύντομο κείμενο, για ξεκάθαρο κείμενο, προκειμένου να σταματήσει η σφαγή στη Ράφα», πρόσθεσε, μιλώντας στον Τύπο (περισσότερα εδώ).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024