Γάζα: Η Ουάσιγκτον πιέζει τις μεγάλες πλατφόρμες να κατεβάσουν το «αντισημιτικό περιεχόμενο»
Στελέχη της Alphabet, της Meta, της Microsoft του TikTok και του X συναντήθηκαν με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, αναφέρει το Bloomberg.
Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση Μπάιντεν κάλεσε εκπροσώπους των μεγάλων εταιρειών του Διαδικτύου και ζήτησε ενίσχυση των μέτρων για καταπολέμηση του αντισημιτικού περιεχομένου στις πλατφόρμες τους, αναφέρει το Bloomberg.
Στελέχη της Alphabet, της Meta, της Microsoft, του TikTok και του X συναντήθηκαν την περασμένη Πέμπτη με την ειδική απεσταλμένη των ΗΠΑ Ντέμπορα Λίπσταντ για την παρακολούθηση και καταπολέμηση του αντισημιτισμού, όπως επιβεβαίωσε η ίδια στο Bloomberg.
Η εξέλιξη έρχεται την ώρα που η ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας δοκιμάζει τη σχέση με τις ΗΠΑ, στενότερο σύμμαχο του Ισραήλ, και σε κάποιες περιπτώσεις δείχνει να θολώνει τα όρια ανάμεσα στον αντισημιτισμό και την καταδίκη της ισραηλινής πολιτικής στο Μεσανατολικό.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Λίπστναντ ζήτησε να επιλέξει κάθε εταιρεία ένα μέλος της ομάδας καθορισμού πολιτικής που θα αναλάβει επικεφαλής των προσπαθειών και θα φροντίσει για την εκπαίδευση του προσωπικού στην αναγνώριση του αντισημιτισμού.
Η Λίπσταντ ζήτησε ακόμα την εκπαίδευση του προσωπικού στην αναγνώριση έμμεσων αντισημιτικών αναρτήσων και τη διάκριση ανάμεσα στην κριτική κατά της ισραηλινή κυβέρνηση και το μίσος κατά των Εβραίων.
Οι εταιρείες κλήθηκαν επίσης να παρουσιάζουν δημόσιες αναφορές για το αντισημιτικό περιεχόμενο.
Οι πλατφόρμες μέχρι στιγμής δεν έχουν συμφωνήσει σε εθελοντικά μέτρα αλλά ο Λευκός Οίκος ελπίζει ότι το κάνουν σύντομα, είπε η ειδική απεσταλμένη.
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το «Άλλος για Survivor»
- Νεκρή από σφαίρες στο κεφάλι η γυναίκα που εμπλεκόταν σε απόπειρα δολοφονίας Ουκρανού μεγιστάνα – Δύο συλλήψεις
- 4 εκατ. Ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά
- «Αδειάζουν» στελέχη της ΝΔ τον Γεωργιάδη για την επίθεση στον Τσίπρα – Ανευθυνότητα να καταγγέλλει διαφθορά χωρίς στοιχεία
- Συμφωνία της Μαδρίτης: Το δίλημμα «συνεννόηση ή αναμέτρηση»
- «Το Μενού της Εβδομάδας» από την Αργυρώ: Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Σύνοδος ΝΑΤΟ: «Συνήθης πολιτική πρακτική, δεν αιφνιδιαζόμαστε» – Σάντσεθ για δηλώσεις Τραμπ
- Στο ΕΚΑΒ ο Ανδρουλάκης – «Δεν θα επιτρέψουμε το Υπουργείο Υγείας να μετατραπεί σε Υπουργείο Προπαγάνδας» του Γεωργιάδη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442