Χαρίτσης: Ο Κυρ. Μητσοτάκης θυμήθηκε 10 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές να μιλήσει για τη βραχυχρόνια μίσθωση
«Καλούμε τους πολίτες να δώσουν φωνή στο δίκιο τους, να το πουν και στην κάλπη»
Τις προτάσεις της Νέας Αριστεράς για το στεγαστικό επισημαίνει ο Αλέξης Χαρίτσης, ασκώντας παράλληλα κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «θυμήθηκε σήμερα, 10 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές να μιλήσει για τη βραχυχρόνια μίσθωση».
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει ότι «είναι ο ίδιος πρωθυπουργός που έχει αφήσει ανεξέλεγκτη την κερδοσκοπία των Funds του real estate. Ο πρωθυπουργός που μας έλεγε ότι τα ενοίκια στο ΄΄Θεό΄΄ είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης που έφερε η κυβέρνηση του. Είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που έχει οδηγήσει τους Έλληνες πολίτες να πληρώνουν το πιο ακριβό τίμημα της στεγαστικής κρίσης από οποιονδήποτε άλλον πολίτες στην Ευρώπη. Την ώρα που νέα ζευγάρια δε μπορούν να έχουν καμία δυνατότητα, κανένα όνειρο για να αποκτήσουν το δικαίωμα στη στέγη».
«Καλούμε τους πολίτες να δώσουν φωνή στο δίκιο τους, να το πουν και στην κάλπη»
«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται για αυτή την πρωτοφανή κρίση», τονίζει ο κ. Χαρίτσης, σημειώνοντας ότι «χρειάζονται αποφασιστικά μέτρα ρύθμισης και παρέμβασης» και συγκεκριμένα: Κατάργηση της Golden Visa, Κατάργηση βραχυχρόνιας μίσθωσης για νομικά πρόσωπα. Δημιουργία γενναίου προγράμματος κοινωνικής κατοικίας για νέους και νέες. Δημιουργία ειδικού fund που θα στηρίξει την προσπάθεια για πρόσβαση σε προσιτή κατοικία για όλους τους πολίτες», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης.
Κάλεσμα για στήριξη
«Καλούμε τους πολίτες να δώσουν φωνή στο δίκιο τους, να το πουν και στην κάλπη. Να το πουν στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου με στήριξη του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Αριστεράς», καταλήγει ο ίδιος.
- Τη νέα εγκατάσταση αφαλάτωσης στην Αμοργό εγκαινίασε ο Κικίλιας: «Ενισχύουμε τις υποδομές των νησιών μας»
- Νίσυρος: Νέος μόνιμος σεισμολογικός σταθμός ενισχύει την παρακολούθηση του ηφαιστείου στο νησί
- Σοβαρά επεισόδια στο Μπουένος Άιρες μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vids)
- Επικοινωνιακά τεχνάσματα από Μητσοτάκη: Επιτήρηση έργων και υποσχέσεις για παροχές
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
- Πώς έγιναν δισεκατομμυριούχοι οι 40άρηδες της Κίνας;
- Λέρος: Νεκρός 80χρονος σε τροχαίο – Σοβαρά τραυματισμένη η σύζυγός του
- Ο Ρόδρι πήρε από τον Ινφαντίνο τα πρώτα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του Μουντιάλ (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)




































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442