Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Χαρίτσης: Συμβαίνουν ανήκουστα πράγματα στην πενταετία Μητσοτάκη

Χαρίτσης: Συμβαίνουν ανήκουστα πράγματα στην πενταετία Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Χαρίτσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, ενώ άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, στην ομιλία του επί της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για την ακρίβεια, που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογράμμισε ότι «αυτά που συμβαίνουν στην ελληνική οικονομία τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ανήκουστα» και μίλησε για το Ταμείο Ανάκαμψης, από το οποίο «2,5 δισ. δίδονται σε δέκα μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

«Πετάτε μια καθαρά προεκλογική φούσκα για να δείξετε στον κόσμο ότι κάνετε κάτι στην ακρίβεια;»

Ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε στα στοιχεία της Eurostat, η οποία καταγράφει ότι η απόκλιση μισθών και κερδών είναι 21 μονάδες – τα κέρδη μεγαλύτερα από τους μισθούς – και επισήμανε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση η διαφορά είναι στις 3 μονάδες.

«Κανένας άλλος δεν ακολούθησε μια τόσο ακραία ταξική πολιτική»

«Κύριε Μητσοτάκη, σας αξίζουν συγχαρητήρια», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και προσέθεσε: «Στα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης κανένας άλλος δεν ακολούθησε μια τόσο ακραία ταξική και κοινωνικά άδικη πολιτική. Εφτά στα δέκα νοικοκυριά δηλώνουν ότι μειώθηκε το εισόδημά τους».

Παράλληλα, τόνισε ότι «σήμερα, από κοινωνία των δύο τρίτων, μιλάμε ξεκάθαρα για κοινωνία του ενός τρίτου».

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς σχολίασε δηκτικά την επιστολή Μητσοτάκη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας για «προεκλογική φούσκα».

«Αφού τελείωσε ο παράγοντας του πολέμου, βρήκαμε τώρα τις πολυεθνικές;»

«Βρήκαμε τον ένοχο για την ακρίβεια! Ειλικρινά, σε ποιους νομίζετε ότι απευθύνεστε; Πετάτε μια καθαρά προεκλογική φούσκα για να δείξετε στον κόσμο ότι κάνετε κάτι στην ακρίβεια; Αφού τελείωσε ο παράγοντας του πολέμου, βρήκαμε τώρα τις πολυεθνικές; Δεν ξέρετε ότι αυτή η υπόθεση είναι τόσο παλιά όσο η ενιαία αγορά;», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, διέψευσε το επιχείρημα της κυβέρνησης πως η μείωση του ΦΠΑ δεν θα περάσει στις τιμές και στον καταναλωτή, φέρνοντας το παράδειγμα της Ισπανίας, η οποία πέτυχε και μείωση τιμών και αύξηση αγοραστικής δύναμης με παράλληλη αύξηση του ΑΕΠ.

«Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα δεν είναι ατύχημα, είναι μια συνειδητή επιλογή, αποτέλεσμα μιας συστηματικής απόπειρας ενίσχυσης εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων. Δεν έτυχε, πέτυχε αυτός ο σχεδιασμός», υπογράμμισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Στην ομιλία, ο επικεφαλής της Κ.Ο, της Νέας Αριστεράς δεν άφησε ασχολίαστες και τις προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και το φορολογικό, αφήνοντας σαφείς αιχμές.

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι, με τη μείωση της φορολογίας και του ΕΝΦΙΑ σε όλα τα εισοδήματα, θα ωφελήσει ουσιαστικά τους πλούσιους, για να σημειώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη λογική της ΝΔ για το φορολογικό».

inSports

Φοβερός Εμμανουήλ Καραλής και 5,82 μ. στο Fly Athens

Ακόμη ένας σπουδαίος αγώνας από τον Εμμανουήλ Καραλή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024